Simac ICT België start bouw nieuw hoofdkwartier in Haasrode

21 oktober 2021

Vandaag werden in Haasrode de werken aangevat voor het nieuwe Belgische hoofdkwartier van technologiebedrijf Simac. De eerste spadesteek werd symbolisch gegeven door Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani en gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant. Het nieuwe gebouw zal 140 medewerkers een werkplek bezorgen en is bijzonder ecologisch van opzet.

De burgemeester van Leuven en de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant gaven de eerste spadesteek in aanwezigheid van schepen van economie Lalynn Wadera, schepen van werk Johan Geleyns, CEO Eric van Schagen van de Simac holding, vertegenwoordigers van bouwbedrijf Vanhout, architectenbureau Architects in Motion, vertegenwoordigers van de intercommunale Interleuven en het managementteam van Simac ICT België. 

Simac ICT België is al tientallen jaren een vaste waarde in Vlaams-Brabant. Het huidige hoofdkwartier in Kortenberg wordt sinds 1997 gebruikt. Simac werd al diverse malen door Trends bekroond met de Trends Gazelle Award voor Vlaams-Brabant. Naast de vestiging in Kortenberg heeft Simac ook satellietkantoren in Heverlee, Pulderbos, Bastogne en Lummen. Op die manier kunnen de medewerkers van Simac dichter bij huis en dichter bij de klanten werken.

Het nieuwe hoofdkwartier komt in het Researchpark Haasrode, op de plaats waar Simac eerder al een kantoor en magazijn had. Het gebouw is bijzonder ecologisch van opzet, volgt een BEN (Bijna Energie Neutraal) ontwerp en voorziet onder meer in 30 laadpalen voor elektrische voertuigen, zuinig energiemanagement en hergebruik van regenwater. Het spreekt voor zich dat de meest geavanceerde technieken gebruikt worden voor het nieuwe gebouw, onder meer met betonkernactivering als klimaatregeling en het doorgedreven gebruik van domotica. Het gebouw werd ontworpen door architectenbureau Architects in Motion en de bouw is toevertrouwd aan Vanhout. Met de bouw is een investering van ruim 10 miljoen euro gemoeid.

“Simac vindt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk,” zegt Eric van Schagen, CEO van Simac Techniek NV. “Dat verklaart de vele milieumaatregelen die we nemen rond ons nieuwe gebouw in België. Ik zie ook veel gelijkenissen tussen Vlaams-Brabant en de regio waarin Simac werd opgericht, Noord-Brabant in Nederland. De nabijheid van hogescholen en universiteiten bezorgt ons goed opgeleide medewerkers en zowel Leuven als de Brainportregio rond Eindhoven zijn wereldspelers op het gebied van innovatie en ontwikkeling.”

“Het is geen toeval dat Leuven door de Europese Commissie bekroond werd met de titel van European Capital of Innovation,” zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Onze stad, met haar kennisinstellingen en bedrijven, is wereldtop op vlak van technologie. We zijn dan ook bijzonder opgetogen dat een groeibedrijf als Simac naar Leuven komt en hier mee voor bijkomende innovatie en tewerkstelling zal zorgen.”

CEO Patrick Bontinckx van Simac ICT België voegt daaraan toe: “Simac voelt zich goed in Vlaams-Brabant. We zijn hier verankerd, en tellen er ook veel klanten, onder meer het Provinciebestuur van Vlaams-Brabant en diverse gemeenten. Met ons nieuwe, moderne hoofdkantoor waarin het nog aangenamer wordt om te werken, zullen we nog beter in staat zijn nieuwe medewerkers aan te trekken en klanten efficiënter te bedienen. We gaan voor groei, en willen die hier in Haasrode realiseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This