Red Hat tilt edge naar hoger niveau met vernieuwde Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes

21 oktober 2021

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt vandaag Red Hat Openshift 4.9 en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes 2.4 aan. Beide zijn ontworpen om de hybride cloud te implementeren tot in de verste uithoeken van het bedrijfsnetwerk. Bedrijven kunnen dankzij de updates de ontwikkeling, uitrol en management van hun workflows makkelijker opschalen.

Volgens IDC zal 50% van de nieuwe IT-infrastructuur uitgerold worden in de edge. Naar verwachting zullen we tegen 2024 een toename van niet minder dan 800% van het aantal edge-applicaties meemaken. Ter vergelijking: in 2021 bedraagt dit nog minder dan 10% van de totale IT-infrastructuur. Het groeiende belang aan snelle datagedreven beslissingen zit hier ongetwijfeld ook voor iets tussen. Dankzij de nieuwste versies van Red Hat OpenShift 4.9 en Red Hat Advanced Cluster Management 2.4 kunnen bedrijven hun workloads makkelijk en snel uitrollen, in de edge of waar het hen het beste uitkomt. 

Kubernetes-features voor kleine ruimtes

Sommige edge sites zijn zodanig klein dat dit voor architecten de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Dankzij de verbeterde Red Hat OpenShift 4.9 kunnen de gebruikers genieten van een stabielere Kubernetes-ervaring, ongeacht de grootte van de uitrol. Daarnaast introduceert de 4.9-versie de “single node OpenShift”, een extra optie voor edge sites naast de “3-node clusters” en de “remote worker nodes”. De single node brengt features samen onder één server. Zo kunnen ze uitgerold worden in kleine ruimtes. 

Van bare metal tot de edge

De uitrol van edge is vaak een ware uitdaging door het tekort aan beschikbaar IT-personeel. Red Hat Advanced Cluster Management wil dit verhelpen dankzij één overzicht van de verschillende locaties, datacenters en cloud omgevingen. Zo kunnen organisaties hun sites en clusters beheren zonder constant een verbinding te maken tussen de edge site en Red Hat Advanced Cluster Management. 

Bedrijven hebben een volledige controle over hun applicatielandschap, waaronder de single node OpenShift, remote worker nodes en de 3-node clusters. Dit moet de teams ontlasten van operationele taken die gepaard gaan met het beheer van een geschaalde architectuur. 

Andere edge-features zijn:

  • Beheer van geschaalde edge: tot 2.000 clusters op één hub met IPv6 dual stack support
  • Beleidsvorming in de hub: vermindert het aantal policies die nodig zijn bij het opschalen omdat één policy wordt doorgevoerd in de verschillende cluster scenario’s
  • Zero touch provisioning: dankzij een installatieprogramma wordt het opstartproces van cluster implementaties vereenvoudigd

Edge stacks as code: simpele, reproduceerbare edge stacks

Edge implementaties zijn vaak complex en moeilijk uit te rollen. Red Hat introduceert daarom Red Hat gevalideerde patronen om de bouw van edge stacks te vergemakkelijken. In die patronen zijn alle nodige componenten te vinden om een edge stack te bouwen, wat tijd doet winnen en de complexiteit van zo’n uitrol aanzienlijk verlaagt. 

Bij “edge stack as code” bouwen en keuren de gevalideerde patronen de software configuraties die nodig zijn voor een edge-uitrol goed. Naarmate de nieuwe versies geïntroduceerd worden, worden de templates opnieuw goedgekeurd, wat het risico aanzienlijk verlaagt voor de eindgebruikers. De gevalideerde patronen zijn bovendien open, en kunnen dus verbeterd worden door de community. 

Red Hat OpenShift 4.9 zal eind oktober beschikbaar zijn. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes 2.4, eind november. Beide producten zijn beschikbaar in het Red Hat OpenShift Platform Plus. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This