Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

14 oktober 2021

Dell Technologies introduceert nieuwe telecomsoftware, -oplossingen en -diensten om communication service providers (CSP’s) te helpen hun open, cloud-native netwerkimplementaties te versnellen en nieuwe opbrengstmogelijkheden aan de edge te creëren.

Om de enorme datagroei die wordt verwacht van 5G-toepassingen en -diensten te ondersteunen, verplaatsen CSP’s hun compute-infrastructuur naar de edge en willen ze een breed ecosysteem van softwareleveranciers integreren om nieuwe opbrengstmogelijkheden te benutten. Nieuwe technologieën zoals Open RAN (ORAN) geven CSP’s een breder scala aan opties voor de inzet van netwerkinfrastructuur om toekomstige groei te ondersteunen. Deze trend leidt echter tot een groot, geografisch verdeeld open computing deployment die moeilijk te implementeren en beheren kan zijn.

“Nu servertechnologie zich via steeds meer open telecomnetwerken verspreidt, ziet de sector een onmiddellijke en groeiende behoefte aan lifecycle management op afstand van een sterk gedistribueerde compute fabric”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager van Dell Technologies Telecom Systems Business. “Bare Metal Orchestrator biedt communication service providers een eenvoudigere manier om open netwerkinfrastructuur te implementeren en te beheren en tegelijkertijd kosten en tijd te besparen, zodat zij zich kunnen concentreren op het leveren van nieuwe en gedifferentieerde diensten aan hun klanten.”

Nieuwe software moderniseert netwerkimplementatie en -beheer

Dell Technologies Bare Metal Orchestrator-telecomsoftware biedt de breedte en schaal om de implementatie en het beheer van honderdduizenden servers op verschillende geografische locaties te automatiseren ter ondersteuning van ORAN- en 5G-implementaties. Bare Metal Orchestrator, de eerste software van het bedrijf dat voortkomt uit zijn Project Metalweaver-initiatief, geeft CSP’s de tools om servers te ontdekken en te inventariseren, ze online te brengen en software uit te rollen, ongeacht waar ze zich in het netwerk bevinden. Met declaratieve automatisering vertelt Bare Metal Orchestrator de betreffende server wat hij moet doen, zodat taken en workflows – zoals het implementeren van softwarestacks en workloads – snel en efficiënt kunnen worden voltooid zonder menselijke tussenkomst. De software combineert technologie op basis van open standaarden met intellectueel eigendom van Dell Technologies.

Met Bare Metal Orchestrator kunnen CSP’s dagen of weken van configuratie en bevoorrading elimineren om netwerkhardware workload-ready te krijgen. Dit verkort de tijd die een open netwerk nodig heeft om op schaal gedifferentieerde, winstgevende services te leveren. Na verloop van tijd kan de software de operationele kosten verlagen door het beheer van de levenscyclus van servers te orkestreren en het aantal fouten en de afhankelijkheid van IT-expertise te beperken. ACG Research schat een besparing tot 57% op de operationele kosten voor CSP’s die Bare Metal Orchestrator in hun netwerken inzetten.

“Terwijl we ons voorbereiden op de toekomst van 5G-mobiliteit en edge, hebben we bij T-Mobile nauw samengewerkt met Dell Technologies om producten te ontwikkelen waarmee engineers de tijd die ze kwijt zijn aan het beheren van duizenden servers op honderden locaties drastisch kunnen verminderen”, aldus Quaid Campbell, directeur network engineering cloud services bij T-Mobile. “Met oplossingen zoals Bare Metal Orchestrator kunnen wij ons richten op het uitbouwen van nieuwe strategische diensten, door serverbevoorrading en beheertaken te automatiseren naar softwaresystemen in plaats van naar engineers.”

“De industrie boekt vooruitgang op het gebied van Open RAN-netwerken, maar netwerkexploitanten worden uitgedaagd met de vraag hoe ze de dagelijkse virtuele netwerktaken op massale schaal kunnen aanpakken”, aldus Caroline Chappell, Research Director bij Analysys Mason. “Om gelijke tred te houden met innovatie hebben telecomoperatoren behoefte aan meer flexibele manieren om hun netwerkinfrastructuur in te zetten en te beheren. Bare metal orchestrators, zoals de software van Dell Technologies, zullen de sleutel zijn tot de flexibele en efficiënte automatisering van de heterogene bare metal-omgevingen die operators nodig hebben om cloud-native open RAN-functies te ondersteunen.”

Nieuwe telecomoplossingen vereenvoudigen netwerkimplementaties en leveren betere ervaringen:

  • Dell Technologies blijft zijn open partnerecosysteem uitbreiden door nieuwe telecomoplossingen, referentiearchitecturen en diensten te introduceren om ORAN- en edge-implementaties te versnellen en tegelijkertijd CSP’s meer netwerkondersteuning te bieden:
  • Dell Technologies Validated Solution for Mavenir Open vRAN and VMware Telco Cloud Platform brengt vele toonaangevende RAN-partners samen binnen één gevalideerde oplossing van hardware en software, waardoor CSP’s hun transformatie naar ORAN-technologieën kunnen versnellen met vooraf geteste multi-vendoroplossingen.
  • Dell Technologies Reference Architecture for Wind River Studio kan de kosten van de implementatie van een cloud-native, edge netwerk stroomlijnen en verlagen én verbetert de netwerkprestaties.
  • Dell Technologies Respond and Restore for Telecom-service biedt klanten support service level agreements om de uptime van het netwerk te helpen maximaliseren, netwerkstoringen te beperken en de bedrijfscontinuïteit te handhaven. Organisaties hebben 24 uur per dag toegang tot aangewezen Dell Technologies-experts voor volledige support van de Dell Technologies-infrastructuur waarop hun netwerk draait, samen met een volledige set proactieve, voorspellende en reactieve mogelijkheden.

Dell Technologies bevindt zich in een unieke positie om CSP’s te helpen transformeren. Het bedrijf wordt ondersteund door een toonaangevende IT-infrastructuur, een veilige, wereldwijde supply chain en IT-diensten met meer dan 60.000 toegewijde professionals en partners in meer dan 170 landen. Via Dell Financial Services kunnen CSP’s kiezen voor flexibele betaaloplossingen voor de producten en diensten die zij nodig hebben om hun netwerken te transformeren of uit te bouwen.

“Open RAN gaat nu van de testfase naar volledige commerciële implementatie als cloud-native oplossing en wordt ondersteund in de referentiearchitectuur van Dell Technologies”, zegt John Baker, senior vice president business development bij Mavenir. “Open RAN brengt implementatiegemak, de mogelijkheid om snel architectuuraanpassingen te orkestreren en zero-touch bevoorrading in te zetten waardoor turnup- en performance-optimalisatie worden vereenvoudigd.”

“We gaan naar een wereld met  intelligente systemen, waardoor de volgende generatie 5G-diensten een cloud-native, carrier grade-infrastructuur vereisen om innovatieve edge-applicaties te ondersteunen”, zegt Paul Miller, chief technology officer bij Wind River. “Wind River Studio stelt communication service providers in staat om hun missiekritische systeembehoeften op te lossen met een gemoderniseerde aanpak. Door nauw samen te werken met Dell Technologies leveren we gevalideerde referentiearchitecturen voor 5G vRAN, Open RAN en andere use cases om serviceproviders te helpen snel en betrouwbaar nieuwe diensten in te zetten met toonaangevende total cost of ownership.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This