Dell Technologies brengt IT met vernieuwde edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

14 oktober 2021

Dell Technologies kondigt edge-innovaties aan in zijn infrastructuur- en pc-portfolio om bedrijven te helpen implementaties te vereenvoudigen en meer waarde te halen uit data die gegenereerd en verwerkt worden buiten het traditionele datacenter en de public cloud  – van robuuste en afgelegen locaties tot retail en fabrieken.

“De volgende grote kans op het gebied van technologie vinden we aan de edge, overal om ons heen, van retail tot olieraffinaderijen, smart cities en ziekenhuizen”, zegt Michael Dell, chairman en chief executive officer, Dell Technologies. “Dell biedt eenvoudige oplossingen, zodat bedrijven data dichter bij waar ze zijn gecreëerd kunnen analyseren, sneller beslissingen kunnen nemen, resultaten kunnen verbeteren en vooruitgang kunnen boeken.”

Onderzoeksorganisatie IDC schat dat in 2023 50% van de nieuwe IT-infrastructuur aan de edge zal worden geïmplementeerd. 69% van de Fortune 100 maakt al gebruik van de edge-oplossingen van Dell Technologies, waardoor het bedrijf data-lifecycle-behoeften ondersteunt voor het volgende grote technology frontier. Nieuwe oplossingen en updates die vandaag zijn aangekondigd, zijn onder meer:

Dell EMC VxRail satelliet nodes brengen het operationele model en de efficiëntie van VxRail naar edge-locaties, met een kleinere infrastructuur footprint. Branches zoals retail, de productie en remote branch offices kunnen nu met VxRail gaan werken voor minder geld. VxRail satellite node is de enige HCI-oplossing ontwikkeld in samenwerking met VMware. VxRail satellite node single-node implementaties automatiseren de dagelijkse activiteiten, gezondheidsbewaking en lifecycle management vanaf een centrale locatie zonder dat lokale technische en gespecialiseerde middelen nodig zijn. 

Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge met Litmus helpt bedrijven verschillende industriële edge-apparaten, data en applicaties – van de fabrieksvloer tot de zakelijke cloud – te verbinden, beheren en orkestreren zonder dat hier programmering aan te pas komt. Fabrikanten kunnen snel beslissingen nemen om apparatuur te repareren voordat het kapot gaat, de productiekwaliteit verbeteren en kosten besparen met realtime data analytics en gecentraliseerd apparaatbeheer, dankzij het zakelijke Litmus Industrial IoT edge-platform. Deze tweede oplossing van Dell Technologies, gebouwd op Dell EMC VxRail of PowerEdge servers, met de optie om VMware Edge Compute Stack te gebruiken, helpt bedrijven om de complexiteit van de implementatie van edge-productie aan te pakken. 

Dell EMC Edge Gateway helpt bedrijven om meerdere edge-apparaten veilig te verbinden in OT- en IT-omgevingen en biedt zo waardevolle inzichten. Deze compacte, 5G-compatibele, ventilatorloze Edge Gateway met 9e generatie Intel Core processoren is ontworpen om te functioneren in industriële omgevingen en is bestand tegen een temperatuur van min 4 tot 140 graden Fahrenheit. De gateway is direct beschikbaar voor klanten en via OEM-opdrachten. De opslag- en compute-mogelijkheden van de gateway kunnen gelokaliseerde dataverwerkings- en analytics-applicaties draaien, wat klanten helpt om hun dataverzameling en -verwerking te vergemakkelijken. 

Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) voegt verbeterde GPU-optimalisatie toe om streaming video op te nemen in een omgeving met lagere latentie en framesnelheid en ondersteunt realtime analytics op Dell EMC VxRail en PowerEdge servers. Organisaties kunnen lichtgewicht workloads uitvoeren op één enkele core met behulp van een nieuwe edge-bundel, zodat ze klein kunnen beginnen en hun infrastructuur kunnen opschalen op basis van IT-behoeften.

Latitude 5430 Rugged en Latitude 7330 Rugged Extreme-laptops zijn bestand tegen extreme omgevingen én behouden het hoogste niveau wat betreft prestaties en connectiviteit. De Latitude 5430 Rugged-laptop is 5G-compatibel en klaar voor work from anywhere, want het is de lichtste, krachtigste 14-inch semi-rugged laptop. De Latitude 7330 Rugged Extreme-laptop is 5G-compatibel en klaar voor de meeste extreme omgevingen, want het is de kleinste 13-inch fully-rugged laptop.

Deze innovaties zijn recente voorbeelden van hoe Dell zijn bestaande edge-portfolio uitbreidt met mogelijkheden om aan unieke klantbehoeften te voldoen. Dell Technologies APEX Cloud Services met VMware Cloud, aangekondigd tijdens VMworld, biedt een door Dell beheerd, veilig en consistent platform voor bedrijven om workloads over meerdere cloud- en edge-omgevingen te verplaatsen en resources snel te schalen, met voorspelbare prijzen en transparante kosten. Bovendien helpen nieuwe Dell EMC PowerEdge tower- en rackservers bedrijven om alles te beheren, van bedrijfskritische workloads tot virtualisatie aan de edge. 

“Technology leaders staan voor de grote uitdaging om de juiste infrastructuur te vinden om data aan de edge te beheren en de juiste oplossing te vinden om waarde uit die data te halen en zo realtime, datagedreven beslissingen te nemen”, zegt Matthew Eastwood, senior vice president, IDC. “Het edge-portfolio van Dell Technologies, dat infrastructuur, pc en diensten omvat, helpt bedrijven van elke omvang om hun data te begrijpen.”

Beschikbaarheid

Dell EMC VxRail satelliet nodes zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 november 2021.

Het nieuwe Dell Technologies Edge Gateway-model zal begin 2022 wereldwijd beschikbaar zijn. 

Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge is wereldwijd beschikbaar vanaf 26 oktober 2021.

Dell EMC Streaming Data Platform-updates zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 30 oktober 2021.

Dell Latitude Rugged 5430 en 7730-laptops zijn wereldwijd beschikbaar zijn voor bestelling vanaf 9 december 2021, verzending met Windows 11.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This