Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

8 oktober 2021

Schneider Electric maakt tijdens het Canalys Forums de samenwerking met IT-distributeurs bekend om IT-channel partners de eerste Managed Services-oplossing in de markt te bieden. Managed Power as a Service combineert de APC Smart-UPS uninterruptible power supplies (UPS) van Schneider Electric met de Monitoring & Dispatch-services en flexibele financieringsmogelijkheden van de deelnemende IT-distributeurs ALSOIngram Micro en TechData.

Hierdoor kunnen partners hun eigen ‘As a Service’-aanbod creëren. Zij kunnen klanten meer waarde bieden, de operationele kosten verlagen en terugkerende inkomstenstromen vergroten met realtime monitoring- en mangementservices op afstand.

Volgens IDC is 40% van de eindgebruikers van plan hun edge-initiatieven uit te besteden. Maar naarmate de afhankelijkheid van kritieke stroomvoorziening en hybride infrastructuur toeneemt, komt downtime meer voor. Uit onderzoek van het Uptime Institute in 2020, bleek dat 75% van de respondenten aangaf dat downtime voorkomen kan worden met een beter beheer, geoptimaliseerde processen of configuratie.  Managed Power as a Service biedt een oplossing voor de belangrijke uitdagingen van eindgebruikers, waaronder de behoefte aan realtime zichtbaarheid over verspreide IT-locaties, getrainde IT-ondersteuning en de noodzaak om kosten effectiever te beheren. Verder biedt het channelpartners een gemakkelijke manier om tegemoet te komen aan nieuwe edge-vereisten door back-upstroombeveiliging in afgelegen sites te garanderen en deskundige IT-ondersteuning te leveren tegen voorspelbare lagere kosten tot 59%.

Met de flexibele financiële voorwaarden van de deelnemende IT-distributiepartners, biedt Managed Power as a Service tegen een eenvoudig te beheren maandelijks bedrag, een betere IT-betrouwbaarheid, geavanceerde monitoringtools en volledige productbescherming. De oplossing omvat:

  • APC Smart-UPS – enkelfase UPS-modellen met vooraf geïnstalleerde netwerkbeheerkaarten voor veilige bewaking op afstand.
  • EcoStruxure IT-software – bekroonde oplossing voor beheer op afstand die realtime data over de prestaties en proactieve aanbevelingen biedt voor veilige zichtbaarheid vanaf elke locatie.
  • Monitoring & Dispatch Services – 24/7, deskundige IT-ondersteuning om downtime en bedrijfsonderbrekingen tot een minimum te beperken.
  • Flexibele financieringsvoorwaarden via de deelnemende IT-distributeurs, voor een contractduur met een looptijd van 1, 3 en 5 jaar. De overeenkomsten zijn ontwikkeld om eindgebruikers te helpen bij de overgang van CapEx op OpEx-modellen voor IT-investeringen en om channel partners te ondersteunen bij de overgang van transactieverkopen naar terugkerende inkomsten.

“Bij Schneider Electric ontwikkelen we al langere tijd edge computing-technologieën en serviceproposities om partners te helpen aan de eisen te voldoen van de veranderende zakelijke omgeving”, zegt David Terry, VP IT Channels, Schneider Electric Europe. “Door in samenwerking met geselecteerde distributeurs flexibele terugbetalingsvoorwaarden te bieden, kunnen partners hun eigen Managed Power Service creëren. Met onze UPS-hardware, software voor bewaking op afstand en lifecycle-servicemogelijkheden kunnen klanten extra waarde bieden en losse transacties transformeren naar een voorspelbaar, maandelijks servicemodel.”

Het ontwikkelen van een Managed Power as a Service-aanbod verhoogt de voorspelbaarheid van de cashflow van partners door uitgebreide servicemogelijkheden en een terugkerende inkomstenstroom te realiseren, met flexibele financieringsvoorwaarden voor klanten. De oplossing is gebaseerd op een pay-as-you-grow-aanpak, die klanten toegang geeft tot de technologie die ze nu nodig hebben, naast het gewenste serviceniveau.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This