Leaseweb Global wordt formeel lid van Gaia-X AISBL

7 oktober 2021

Leaseweb, een aanbieder van hosting- en clouddiensten, kondigt aan dat het officieel lid is geworden van Gaia-X AISBL, de European Association for Data and Cloud. De branchevereniging is opgericht in januari 2021.

Gaia-X is een project op initiatief van marktpartijen in de Europese Unie om samen federatieve veilige gegevensinfrastructuren op te zetten, op basis van de Europese regelgeving. Organisaties die betrokken zijn bij Gaia-X, zoals Leaseweb, zetten zich in om samen een soevereine Europese cloudinfrastructuur van de volgende generatie te ontwerpen, die kan leveren wat de bedrijven en inwoners van Europa nodig hebben.

Leaseweb is betrokken bij de missie om deze nieuwe cloudinfrastructuren te ontwerpen en uit te rollen op basis van de Gaia-X-principes. Het bedrijf heeft drie senior leidinggevenden met verschillende competenties afgevaardigd om een bijdrage te leveren aan de belangrijke werkgroepen van Gaia-X. Het team van Leaseweb bestaat uit Robert van der Meulen, Director of Product Strategy van Leaseweb Global en Jaqueline van de Werken, de Group General Counsel die verantwoordelijk is voor Regulatory, Legal & Compliance, die de Nederlandse tak van Gaia-X zullen ondersteunen. Marcus Busch, CEO van Leaseweb Deutschland, zal bijdragen aan de Duitse tak.

Jacqueline van de Werken: “Leaseweb is wereldwijd actief in cloudhosting en is gevestigd binnen de EU. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben datacenters in 15 landen over de hele wereld. Daarom is Leaseweb trots op het lidmaatschap van CISPE.cloud (de Cloud Infrastructure Service Providers in Europa) en hechten we veel waarde aan Europese regelgeving en gedragscodes op basis van Europese wetten, om een nieuwe federatieve, veilige gegevensinfrastructuur te ontwikkelen voor Europese gegevenssoevereiniteit voor bedrijven en inwoners.”

“De architectuur van Gaia-X is gebaseerd op het principe van gemeenschappelijke en open normen”, vertelt Robert van der Meulen. “Op technisch niveau helpen wij bij het ontwerpen van een infrastructuur op basis van openheid, transparantie en vertrouwen. Het resultaat zal geen standaard cloud zijn zoals we inmiddels kennen, maar een open systeem dat is gebouwd op Europese waarden en regels.”

“Het Gaia-X-initiatief belooft niets minder dan de volgende generatie van infrastructuur,” voegt Marcus Busch toe. “Om dit open, transparante en veilige digitale ecosysteem met succes tot stand te brengen, moeten internationale vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek nauw met elkaar samenwerken. Het is een historische inspanning, en we zijn er trots op dat we hieraan bijdragen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This