Start-up adviesbureau UPEO richt zich op ontginnen van waarde uit Salesforce-implementaties

5 oktober 2021

Een nieuw Belgisch bedrijf heeft zich zojuist aangesloten bij het Salesforce ecosysteem. De oprichters van UPEO zijn de ervaren Salesforce professionals Sara Mathijs en Christian Cano. UPEO richt zich op het ontginnen van de waarde van bestaande Salesforce implementaties en het bouwen van nieuwe oplossingen om organisaties te helpen groeien. 

“Bedrijven hebben vaak fors geïnvesteerd in digitale transformatieprogramma’s, door software aan te schaffen of te maken die hun klanten en hun ervaring centraal stelt in hun strategie”, zegt Sara Mathijs. “Helaas plukken ze niet altijd de vruchten van deze investeringen. UPEO zal zich richten op het maximaliseren van de return on investment van het implementeren van customer-first strategieën.”

Sara Mathijs en Christian Cano delen een verleden in de Salesforce practices van zowel Accenture als 4C/Wipro. Sara Mathijs was tot voor kort Country Director Belux bij Wipro. Voor de overname door Wipro was zij Country Managing Director Benelux bij 4C. Christian Cano was Salesforce Lead Consultant bij 4C. Samen brengen ze jarenlange Salesforce ervaring mee in verschillende sectoren en over verschillende Salesforce clouds voor sales, service, marketing, commerce,… en vaak in een multi-cloud omgeving. 

Het is geen toeval dat UPEO wordt gelanceerd op 5 oktober, de internationale Customer Experience Day (CXDay). “Zoals het gezegde luidt: zonder klanten heb je geen bedrijf, maar een hobby”, aldus Sara Mathijs. “Customer experience en customer centricity zijn de topprioriteit voor elke organisatie. Technologie helpt je bij het aantrekken en behouden van klanten.”

UPEO onderscheidt zich van andere Salesforce consultants door een langetermijnvisie op klantencontracten. “Wij geloven er heilig in dat een Salesforce-project niet ophoudt eens het live gegaan is,” zegt Christian Cano. “We zien het als het startpunt om je data aan het werk te zetten en de vruchten te plukken van het project.” Om het maximale uit Salesforce-implementaties te halen, hamert UPEO op het co-creëren van de oplossing, samen met de klant. “Door voldoende tijd te besteden aan co-creatie om een oplossing te ontwerpen, bouwen en in te zetten die is afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, kunnen we de netwerkarchitectuur vanaf het begin goed op orde krijgen. Te veel projecten missen de juiste fundamenten, wat de groei van een bedrijf belemmert.” 

UPEO vertaalt deze langetermijnvisie in duurzaamheidsdoelstellingen. “UPEO wil werken als een verantwoordelijke onderneming, en we houden onze sociale rol en milieu-impact als bedrijf goed in de gaten,” aldus Sara Mathijs. “We zijn een inclusief bedrijf, zullen onze eigen CO2-voetafdruk compenseren door bomen aan te schaffen en we willen 1% van onze tijd besteden aan samenwerking met non-profitorganisaties en universiteiten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This