Trend Micro versterkt salesteam met oog op duurzame groei in Luxemburgse markt

30 september 2021

Trend Micro ziet een groeiend bewustzijn rond cyberbedreigingen bij Belgische en Luxemburgse bedrijven en wil meer inspanningen leveren om organisaties nog beter te ondersteunen in hun dagelijkse strijd tegen cybercriminelen. Om zijn positie op de Belgische en Luxemburgse markt te verstevigen schakelt de marktleider op het gebied van cloudbeveiliging Nadine Serneels in als nieuwe Enterprise Sales Manager Belux en Kamal Ismail als Channel Manager in Luxemburg. 

Trend Micro bestaat al meer dan 30 jaar en groeide op die tijd snel uit tot de marktleider op het gebied van cyberbeveiliging. Het bedrijf ontwikkelde doorheen de jaren een doorgedreven cybersecuritystrategie waarbij verschillende aspecten van cyberveiligheid aan bod komen. Het platform Trend Micro Vision One biedt zeer uitgebreide detectie- en respons-mogelijkheden (XDR) en nieuwe functies waardoor security-teams snel inzicht krijgen in potentiële bedreigingen en hier sneller op kunnen reageren.

Om dit holistische threat defense-platform nog beter kenbaar te maken bij partners en prospecten, breidt Trend Micro het BeLux salesteam uit met het oog op het groeipotentieel op de Luxemburgse markt. In april 2021 startte Nadine Serneels als Enterprise Sales Manager BeLux.

Nadine Serneels – Enterprise Sales Manager Belux

Nadine Serneels heeft meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector. In 2011 was er een eerste passage bij Trend Micro waar ze 6 jaar lang als territory and major accountmanager op de grotere klanten werkte. Na een tussenstap van twee jaar keerde ze begin 2019 terug naar Trend Micro om er als Strategic Alliance Manager enerzijds de relaties met de diverse cloudspelers uit te bouwen en anderzijds de cloudbusiness te boosten. Sinds 1 april stuurt ze als Enterprise Sales Manager het salesteam aan.  

“De cybersecuritywereld is de afgelopen jaren sterk veranderd door onder meer een versnelde digitale transformatie in bedrijven, het gebruik van diverse cloudomgevingen en de plotse en massale omschakeling naar thuiswerken”, zegt Nadine Serneels. 

“Dat maakt de sector boeiend, maar ook complexer, want ook cyberbedreigingen zijn ingewikkelder geworden met gelaagde aanvallen die niet stoppen bij het detecteren of verwijderen van de malware. In die realiteit willen wij een trusted advisor zijn voor onze klanten waarbij we als een partner hun securityaanpak ontzorgen. Met een dedicated team dat direct in dialoog treedt met de klanten, kunnen we niet alleen de juiste securityoplossingen voorzien, aangepast aan de noden van het bedrijf, maar ook de awareness rond cybersecurity helpen verhogen. Dat is de meerwaarde van Trend Micro, en daarom investeren we nu (en in de toekomst) nog meer in een toegewijd salesteam met focus op de Luxemburgse markt.”

Op 1 september 2021 werd Kamal Ismail als Channel Manager Luxemburg aangesteld. Hij is de nieuwe collega van Stéphane Bonifazzi, die in 2017 werd aangenomen om Luxemburgse bedrijven en organisaties te ondersteunen bij hun securitybeleid.

Kamal Ismail – Channel Manager Luxemburg

Kamal Ismail werkt inmiddels 21 jaar op de Luxemburgse markt. In 2007 deed hij zijn eerste relevante ervaring in de sector op als Country Manager bij X3Networks. Van 2019 tot de zomer van 2021 werkte hij bij Varonis.

“Luxemburg is een microcosmos, maar er gebeurt wel wat op technologisch vlak. Alleen is het vanuit België minder evident om kort op de bal te spelen. Vooral voor nieuwe klanten in een markt met veel concurrentie is nabijheid belangrijk. Ik kijk uit naar de samenwerking met Stéphane Bonifazzi. Samen kunnen we nieuwe en duurzame relaties uitbouwen”, aldus Kamal Ismail.

GDPR, COVID-19 en de grote media-aandacht voor securitylekken en ransomware hebben cybersecurity hoger op de agenda van bedrijven gezet. “Die extra awareness is voor ons erg interessant, maar verhoogt ook de concurrentie”, vertelt Steven Heyde, Regional Director Trend Micro Benelux. “We hebben ons klantenbestand zien groeien in alle sectoren. Vandaag willen we die groei ook bestendigen met de juiste partners en mensen in de BeLux regio”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This