Dell Technologies brengt IT-support en -beveiliging op hoger niveau

30 september 2021

In de huidige context waarin je ‘altijd van overal kan werken’ is de computer meer dan een werkinstrument; het is de belangrijkste verbinding voor werk en communicatie geworden. Werknemers vertrouwen op hun pc om met collega’s samen te werken en voor hun eigen productiviteit, waarbij elke downtime van het toestel het bedrijfsresultaat negatief beïnvloedt. Daarom lanceert Dell Technologies de verbeterde ProSupport Suite voor pc’s.

De nieuwe ondersteuningsdiensten en beveiligingsoplossingen van Dell Technologies verbeteren de manier waarop IT-verantwoordelijken het personeel in hun organisatie een geavanceerde, intelligente en veilige pc-ervaring kunnen bieden. De extra mogelijkheden die Dell Technologies in de ProSupport Suite voor pc’s nu toevoegt, bouwen verder op de fundamenten van artificiële intelligentie en een always-on benadering om de IT-support eenvoudiger te maken en meer op maat te kunnen aanbieden. De nieuwe endpoint-beveiligingspakketten maken de meest veilige pc’s voor commercieel gebruik1 in de branche nog veiliger met een nieuw aanbod voor beveiligingsverificatie en extra beschermingen achter het besturingssysteem.

Maximalisatie van productiviteit en uptime 

Volgens een recent onderzoek van Forrester Consulting2 is 70% van de bedrijven van plan om het komende jaar meer te investeren in telewerk. Met ProSupport Suite voor pc‘s kunnen IT-managers de manier waarop ze medewerkers ondersteunen en pc’s optimaliseren, aanpassen en automatiseren. Nieuwe functies omvatten onder meer:

  • Aanpasbare IT-managementtools: Met nieuwe mogelijkheden voor het beheer en de implementatie van update catalogus is ProSupport Suite voor pc de eerste supportdienst die IT-managers de mogelijkheid biedt om Dell BIOS, drivers, firmware en toepassingen automatisch en vanop afstand te updaten, en aan te passen hoe deze updates worden gegroepeerd en beheerd.3
  • Bruikbare informatie op maat voor het gehele pc-park op één plek: Voor het eerst kunnen IT-managers in één oogopslag de performantie-, app-ervaring- en beveiligingsscores voor hun volledige Dell pc-vloot zien.4 Ze kunnen deze scores in de loop der tijd opvolgen om prestatietrends te ontdekken en ook onmiddellijk actie ondernemen wanneer dat nodig is – vanop afstand – door gebruik te maken van op maat gemaakte aanbevelingen en gebruiksstatistieken die Dell Technologies levert via AI-ondersteunende servicesoftware.5
  • Aangepaste, externe workflows: Dankzij een aangepaste rules engine voor het definiëren en orkestreren van herstel vanop afstand (of: remote remediation) workflows op schaal, kunnen IT-managers ook vooraf bepalen wie automatisch updates ontvangt en hoe deze worden bijgehouden.
  • ProSupport Suite voor pc’s functies beschikbaar voor channelpartners en hun klanten: Channelpartners kunnen binnen de ProSupport Suite voor pc’s gebruik maken van de volledige reikwijdte van de AI-gedreven ondersteuning, tools en portal van Dell Technologies. Partners kunnen de ondersteuning voor meerdere organisaties bekijken en beheren via de SupportAssist in TechDirect. Ze hebben eveneens de mogelijkheid om de expertise van Dell Technologies te gebruiken om uitdagingen van klanten geval per geval of voor het hele pc-park op te lossen.

” IT is nog nooit zo cruciaal geweest. Hoewel het doel hetzelfde blijft – iedereen productief en systemen up-and-running houden – is de logistiek erachter een stuk ingewikkelder geworden. Vooral nu de hoeveelheid data en mogelijkheden aan de edge steeds groter worden”, zegt Doug Schmitt, president of Services bij Dell Technologies. “Onze benadering van IT-supportservices is gebaseerd op een AI-gedreven, adaptieve, always-on basis, waarbij we rekening houden met de huidige realiteit en de toekomstige noden van klanten. Uiteindelijk helpen deze nieuwe mogelijkheden de IT-leiders om vooruit te kijken en voorop te blijven, terwijl ze het personeel wereldwijd de mogelijkheid bieden om te blijven samenwerken en innoveren, zonder hinder.”

Baanbrekende innovaties

De snelle shift naar telewerken, het toegenomen gebruik van cloudtoepassingen en nieuwe manieren om in te spelen op de productiviteitsnoden van werknemers hebben het bedreigingsoppervlak vergroot met nieuwe threat vectoren op de endpoints. Aangezien deze bedreigingen steeds geavanceerder zijn geworden en soms moeilijk te detecteren zijn, is elk bedrijf nu een doelwit, ongeacht de locatie, bedrijfstak of grootte. Uit recente gegevens blijkt dat 44% van de organisaties in de voorbije 12 maanden te maken heeft gehad met ten minste één aanval op hardwareniveau of BIOS.6 Een beveiligingsstrategie voor endpoints is maar effectief als rekening wordt gehouden met het volledige aanvalsoppervlak, inclusief de hardware en firmware in de gehele keten.

Met de functies van Dell Trusted Devices beschermen zakelijke pc’s van Dell apparaten doorheen de volledige keten en levenscyclus van het apparaat. Deze uitgebreide suite van beveiligingsoplossingen in en rondom het besturingssysteem (OS) maakt gebruik van intelligentie en helpt bedrijven om bedreigingen te voorkomen, te detecteren en erop te reageren met een verbeterde mean time to detect (MTTD of tijd tussen begin van het incident en detectie ervan) en verbeterde mean time to respond (MTTR of de tijd nodig om te herstellen van incident na eerste melding).

Dell Technologies bouwt hierbij voort op zijn leiderschap met nieuwe beveiligingsmogelijkheden, waaronder:

  • Advanced Secure Component Verification voor pc‘s zorgt ervoor dat de pc’s van Dell en belangrijke onderdelen geleverd worden volgens de bestelde bouwspecificaties, zonder enig compromis. Dell Technologies is de enige pc-fabrikant met deze native mogelijkheid, waardoor de beveiliging en integriteitscontroles van de toeleveringsketen worden uitgebreid.
  • Intel Management Engine (ME) Verification biedt mogelijkheden om als snelste cruciale systeemfirmware te verifiëren en manipulatie te detecteren, terwijl de systeemprestaties op een hoog niveau worden gehouden. De eerste versie van Intel ME Verification focust op opstartprocessen die cruciaal zijn voor de beveiliging van het systeem en biedt extra beveiligingslagen onder het besturingssysteem.
  • Dell Trusted Device Security Information and Event Management (SIEM)-integratie: dit biedt klanten volledig inzicht in kritieke below the OS-beveiligingsgebeurtenissen via hun Splunk-dashboards. Het maakt tevens een uitgebreide analyse van de beveiligingsstatus van de organisatie mogelijk en stelt hen in staat meer waarde te halen uit bestaande investeringen in beveiliging.

Beschikbaarheid 

  • De extra mogelijkheden van ProSupport Suite voor pc‘s zijn vanaf 19 oktober wereldwijd beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten, direct en via de channelpartners.
  • Advanced Secure Component Verification is nu beschikbaar in de VS (voor overheidsdiensten.
  • Intel ME Verification en Dell Trusted Device SIEM Integration zijn vandaag beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en APJ.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This