Colt Technology Services versterkt digitale klantenervaring met Blue Planet

1 oktober 2021

Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen zet software voor storingsbeheer in van Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena. Daarmee kan Colt de network assurance-ervaring verbeteren voor gebruikers van het Colt IQ Network.

Dankzij de software van Blue Planet kan het IQ Network van Colt onregelmatigheden binnen het netwerk detecteren en oplossen voordat het tot ernstige storingen leidt. Hiervoor zorgt Blue Planet Unified Assurance & Analytics (UAA) met ingebouwde artificial intelligence. Route Optimization and Analysis (ROA) biedt overzicht en grip op het meervoudig gelaagde netwerk van Colt om storingen met de levering van netwerkservices op te lossen. Zo kunnen nieuwe diensten ook sneller op de markt worden gebracht.

Sinds de introductie van het IQ Network in 2016 is Colt blijven innoveren op het gebied van optische netwerken. Colt doet dat op basis van uitgebreide investeringsprogramma’s en hechte samenwerkingen met partners. Het voor 100 Gbps geoptimaliseerde IQ Network met hoge bandbreedte en lage latency verbindt wereldwijd momenteel meer dan 900 datacenters en 29.000 gebouwen.

De integratie van de software van Blue Planet maakt deel uit van een complete revisie van het Network Operations Centre van Colt waarmee een geavanceerde proactieve aanpak van het beheer van netwerkstoringen wordt gerealiseerd op basis van geavanceerde monitoringfunctionaliteit.“De inzet van UAA voor storingsbeheer biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van automatiseringsfunctionaliteit en artificial intelligence om netwerkproblemen snel te analyseren en verhelpen. Met de software kunnen we ook proactief kansen identificeren om de betrouwbaarheid van ons netwerk te verbeteren”, zegt Shane Sura, vice president Network Operations bij Colt. “De software draagt bij aan pijlsnelle detectie en probleemoplossing, zodat we klanten uitmuntende netwerkservices kunnen bieden.”

“Moderne netwerken zijn enorm complex en vragen om automatisering, zodat operators hun klanten optimale digitale ervaringen kunnen bieden”, zegt Rick Hamilton, senior vice president bij Blue Planet. “Met Blue Planet creëert Colt een netwerk dat in staat is om zich aan te passen aan de volgende golf van connectiviteitseisen en zet het zijn focus op de klant kracht bij.”

Een recente podcast met Colt en Blue Planet over de toekomst van netwerken is hier beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This