Dell Technologies onderzoek: Meerderheid bedrijven vreest gevolgen van een cyberaanval

10 september 2021

De Dell Technologies 2021 Global Data Protection Index (GDPI) vertelt ons dat organisaties tegenover verschillende uitdagingen staan op vlak van databescherming, door de constante dreiging van ransomware en het gebruik van opkomende technologieën zoals cloud-native toepassingen, Kubernetes-containers en artificiële intelligentie.

Volgens een recent onderzoek van IDC heeft meer dan een derde van de organisaties wereldwijd in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met een ransomware-aanval of -inbreuk waarbij de toegang tot systemen of gegevens werd geblokkeerd. Om deze toenemende – en schijnbaar onvermijdelijke – problemen te helpen aanpakken, introduceert Dell Technologies nieuwe software en services om de beschikbaarheid van VM-back-upgegevens te versnellen, het beheer van grote gegevenssets te vereenvoudigen en de bedrijfscontinuïteit te handhaven terwijl de afhankelijkheid van dagelijkse cyberherstelactiviteiten wordt verminderd.

“Ransomware-aanvallen kunnen verwoestend zijn voor mensen en bedrijven en lijken onvermijdelijk, maar daarom moeten we ons daar niet bij neerleggen”, zegt Jeff Boudreau, voorzitter en general manager van de Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Wij zijn er ons van bewust dat de inzet nog nooit zo hoog was en dat de taak om gegevens te beschermen complexer is dan ooit. Als toonaangevende leverancier van hardware en software voor gegevensbescherming pakken we deze groeiende uitdaging aan door klanten te helpen bij het hanteren van een holistische strategie voor cyberbeveiliging en gegevensbescherming, om zo ransomware en andere cyberaanvallen te identificeren, zich ertegen te beschermen, ze op te sporen, erop te reageren en ervan te herstellen.”

Nieuwe GDPI-resultaten onthullen toegenomen complexiteit rond gegevensbescherming

Uit het GDPI-onderzoek van Dell Technologies uit 2021, waarbij wereldwijd 1.000 IT-besluitvormers bevraagd werden, blijkt dat organisaties worstelen met de aanhoudende datagroei en de toegenomen complexiteit van gegevensbescherming. Volgens het onderzoek beheren organisaties meer dan tien keer zoveel data dan vijf jaar geleden – van 1,45 petabytes in 2016 tot 14,6 petabytes in 2021. Daarnaast is 82% van de respondenten bezorgd dat de bestaande databeschermingsoplossingen van hun organisatie niet in staat zijn om alle toekomstige zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Deze zorgen zijn gegrond, aangezien meer dan 30% in het afgelopen jaar gegevensverlies heeft gemeld en bijna de helft (45%) te maken heeft gehad met ongeplande systeemuitval.

Enkele bevindingen uit het GDPI-onderzoek:

  • 62 procent maakt zich zorgen dat hun bestaande maatregelen voor gegevensbescherming niet toereikend zijn om het hoofd te bieden aan malware- en ransomware-dreigingen, terwijl 74% het ermee eens is dat ze door de groei van thuiswerkende werknemers meer zijn blootgesteld aan gegevensverlies als gevolg van cyberdreigingen.
  • Meer dan twee derde (67%) heeft er geen vertrouwen in dat al hun belangrijke bedrijfsgegevens kunnen worden hersteld in het geval van een destructieve cyberaanval of gegevensverlies.
  • 63 procent vindt dat opkomende technologieën – zoals cloud-native applicaties, Kubernetes containers, artificiële intelligentie en machine learning – een risico vormen voor gegevensbescherming, en het gebrek aan gegevensbeschermingsoplossingen voor nieuwere technologieën was een van de top-drie uitdaging op het gebied van gegevensbescherming voor organisaties.
  • Gemiddeld zijn de kosten van gegevensverlies in de afgelopen 12 maanden bijna vier keer zo hoog voor organisaties die een beroep doen op meerdere leveranciers van gegevensbescherming in vergelijking met organisaties die een aanpak met één leverancier hanteren.

Uitgebreide gegevensbescherming en betrouwbare cyberweerstand

Dell Technologies helpt organisaties bij de aanpak van het steeds veranderende IT-landschap met oplossingen die traditionele en moderne workloads beschermen, en dat met een enkelvoudige aanpak. Dell is toonaangevend op vlak van multi-cloud gegevensbescherming en beschermt meer dan zeven exabytes aan gegevens bij alle grote publieke cloudproviders.

Dankzij voortdurende innovatie, agile engineering en nauwe integratie met VMware en andere industrieleiders blijft Dell wereldwijd de toonaangevende leverancier van gegevensbeschermingsappliances en -software.

Dell bechikt over het meest uitgebreide portfolio om cyberweerstand aan de edge, in core datacenters en in multi-cloudomgevingen te garanderen. Met oplossingen zoals Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery en Dell EMC PowerScale met Superna Eyeglass Ransomware Defender.

Nieuwe software en managed services omvatten:

  • Dell EMC PowerProtect Data Manager voegt Transparent Snapshots toe om organisaties een nieuwe en unieke manier te bieden om hun VMware virtuele machines (VM) op schaal te beschermen. Door back-ups op VM-image-niveau te vereenvoudigen en te automatiseren en door minder infrastructuur te vereisen, levert Transparent Snapshots tot vijf keer snellere back-ups en tot vijf keer minder VM-latentie, waardoor organisaties de beschikbaarheid van VM-gegevens effectief en efficiënt kunnen garanderen.
  • Dell EMC PowerProtect-apparatuur met Smart Scale helpt organisaties met het beheren van meerdere databeschermingsmiddelen op exabyteschaal, zodat IT-medewerkers weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun capaciteitsbehoeften en de datagroei kunnen bijhouden. Met Smart Scale kunnen klanten meerdere apparaten als één pool configureren, waardoor ze grote datasets in één entiteit kunnen zien en beheren – maar liefst 32 PowerProtect-apparaten en meer dan drie exabytes aan logische capaciteit. Organisaties kunnen hun resources maximaliseren en kosten besparen dankzij proactieve bewaking en vereenvoudigd beheer van back-upgegevens.
  • Dell Technologies Managed Services for Cyber Recovery Solution helpt organisaties om consistente activiteiten te stimuleren en het risico op dataverlies te beperken door Dell-experts de dagelijkse activiteiten van de cyber recovery vault te laten beheren en herstelactiviteiten te laten ondersteunen. Deze beheerde services bouwen voort op het portfolio van Dell voor advies, implementatie en support van cyberherstel en helpen klanten deze essentiële capaciteit te beschermen en te beheren.

“We zijn verheugd dat Dell Technologies de Transparent Snapshots-innovatie levert in PowerProtect Data Manager om onze gezamenlijke klanten te helpen gegevensbescherming te vereenvoudigen en te versnellen”, zegt Lee Caswell, vice president, marketing, Cloud Platform Business Unit, VMware.

“Aangezien ransomware en andere cyberaanvallen zich blijven ontwikkelen, blijft het ook noodzakelijk om deze bedreigingen voor te zijn via innovatie”, zegt Phil Goodwin, research vice president, IDC. “De nieuwe verbeteringen in software en diensten van Dell Technologies zijn ontworpen om organisaties te helpen hun vermogen te vergroten om bedrijfsgevoelige gegevens na een cyberaanval te herstellen met zo weinig mogelijk impact.”

Beschikbaarheid

  • Dell EMC PowerProtect Data Manager met Transparent Snapshots wordt dit kwartaal wereldwijd beschikbaar zonder extra kosten voor klanten met bestaande onderhoudscontracten
  • Dell EMC PowerProtect appliances met Smart Scale zit vandaag in de technologiepreviewfase en zal naar verwachting begin 2022 beschikbaar zijn
  • Dell Technologies Managed Services voor Cyber Recovery Solutions is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar

Dell Technologies gaf Vanson Bourne de opdracht om de 2021 Global Data Protection Index op te stellen. Tussen februari en april 2021 werden 1.000 IT-besluitvormers in 15 landen en 14 industrieën met 250+ werknemers ondervraagd om een beter inzicht te krijgen in hun gegevensbeschermingsomgevingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This