Acronis verandert naam van oplossing voor persoonlijke cyberbescherming in Acronis Cyber Protect Home Office

10 september 2021

Acronis brengt haar oplossing Acronis True Image onder de nieuwe naam Acronis Cyber Protect Home Office opnieuw op de markt. De toonaangevende persoonlijke oplossing heeft zich ontwikkeld van gegevens- en systeemback-upsoftware tot een complete cyberbescherming waarin geavanceerde antimalware, hoogwaardige back-uptechnologie en eenvoudig beheer in één geïntegreerde tool zijn samengevoegd. Deze evolutie komt in de nieuwe naam veel beter tot uitdrukking. 

Gegevensbeveiliging, maar dan beter

De behoefte aan zowel effectieve gegevensbeveiliging als cyberbescherming is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Bedrijven zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en integriteit van hun gegevens, terwijl gebruikers wereldwijd grote hoeveelheden gevoelige informatie via externe verbindingen heen en weer sturen. Cybercriminelen hebben als reactie op deze ontwikkeling hun aanvallen nog grootschaliger en complexer gemaakt. En met de verregaande automatisering van deze dreigingen is geen gebruiker meer te klein om als doelwit te dienen.

Acronis speelt naadloos in op de veranderende uitdagingen op het gebied van gegevensbeveiliging. Al sinds 2017 worden de oplossingen steeds verder uitgebreid en aangepast om de nieuwste uitdagingen het hoofd te bieden. Toen er ransomwaredreigingen werden ontwikkeld die zich rechtstreeks op back-ups van bestanden richtten, was Acronis de eerste provider die anti-ransomware in een persoonlijke back-upoplossing wist te integreren. Ook in 2021 blijft Acronis de focus op cyberbescherming uitbreiden door allerlei mogelijkheden toe te voegen, zoals webfiltering, dreigingsneutrale antimalware en bescherming tegen cryptojacking. Op deze manier heeft de oplossing van Acronis zich ontwikkeld van back-upsoftware tot een complete persoonlijke cyberbescherming die niet alleen back-ups maar ook apparaten veilig houdt. 

“Nu steeds meer mensen in Nederland vanuit huis blijven werken, zien we een constante toename van cyberaanvallen die gericht zijn op die thuiswerkers. Cybercriminelen vertrouwen erop dat thuiskantoren veel minder goed beschermd zijn,” aldus Robbin Harleman. “Een back-up zonder (cyber-) security is een deur zonder slot, waarbij je weet dat er zal worden ingebroken. Geen enkele andere oplossing biedt eindgebruikers zo’n gemakkelijke, efficiënte en digitale beveiliging als Acronis Cyber Protect Home Office.” 

De inspanningen van Acronis zijn niet onopgemerkt gebleven en door meerdere wereldwijd bekende mediakanalen bekroond met een Editor’s Choice-award. Tijdens een evaluatie van onafhankelijk onderzoeksinstituut AV-TEST slaagde de geïntegreerde oplossing van Acronis er zelfs in 100% van de cyberaanvallen te detecteren en te blokkeren

Uitgebreide bescherming voor iedereen

Acronis Cyber Protect Home Office (voorheen Acronis True Image) omvat verschillende mogelijkheden om moderne cyberdreigingen een halt toe te roepen en volledige gegevensbescherming te bieden. De unieke integratie van cyberbescherming en back-up in één oplossing maakt bescherming niet alleen eenvoudiger en goedkoper, maar biedt ook geavanceerde mogelijkheden die zelfstandige oplossingen niet kunnen leveren, zoals automatisch herstel van gegevens die tijdens een ransomware-aanval beschadigd zijn geraakt.

De nieuwste cyberdreigingen worden door de geavanceerde antimalware gedetecteerd en tegengehouden, inclusief zero-day aanvallen die misbruik maken van een softwarelek waarvoor nog geen patch beschikbaar is. Ook is de bescherming uitgebreid naar populaire software, waaronder applicaties voor videovergaderen zoals Zoom en Microsoft Teams, zodat aanvallers geen toegang kunnen krijgen tot gegevens die tijdens de sessies worden verstuurd.

“De afgelopen twee jaar hebben het industrielandschap voorgoed veranderd, geen gebruiker is meer te klein om doelwit te zijn”, zegt Candid Wuest, Acronis VP Cyber Protection Research. “De unieke kwaliteit van onze bedrijfsoplossingen is de geïntegreerde cyberbescherming – het combineren van cyberbeveiliging en back-up is de enige manier om uw kritieke gegevens echt beschermd te houden. Nu bieden we Acronis Cyber Protect Home Office – om elk individu en thuiskantoor te beschermen, en de wereld draaiende te houden ondanks de uitdagingen van het werken op afstand en de gedistribueerde IT-infrastructuur.”

Acronis Cyber Protect Home Office biedt cyberbescherming en gegevensbeveiliging voor verschillende soorten gebruikers, zoals privégebruikers, thuiswerkers, freelancers en leerlingen die digitaal onderwijs volgen. Meer informatie over alle mogelijkheden vindt u op de officiële pagina.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This