Rydoo verwelkomt Marlin Equity Partners als nieuwe meerderheidsaandeelhouder

7 september 2021

Rydoo, een toonaangevende internationale SaaS-oplossing voor het beheer van zakelijke reis- en onkostendeclaraties, kondigt vandaag een investering aan van haar nieuwe meerderheidsaandeelhouder Marlin Equity Partners (‘Marlin’). De wereldwijd opererende investeringsmaatschappij met meer dan $7,6 miljard aan kapitaalverplichtingen heeft een meerderheidsbelang gekocht.

Sebastien Marchon, CEO van Rydoo

De investering door een wereldwijde investeringsmaatschappij met een trackrecord van succesvolle samenwerkingen met vergelijkbare bedrijven op het gebied van software en technologie is een positief signaal voor Rydoo. Met de ondersteuning van Marlin kan Rydoo haar wereldwijde expansie versnellen en haar ultieme doel verwezenlijken om een wereldwijd toonaangevende speler te worden in de Travel & Expense (“T&E”)-sector.

Details van de overname 

Rydoo biedt sinds 2018 eindgebruikers en financieel managers over de hele wereld een end-to-end-oplossing voor het efficiënte beheer van zakelijke reis- en onkostendeclaraties van medewerkers. De twee modules van het bedrijf, Travel en Expense, bedienen de volledige keten van reis- en onkostenbeheer via één applicatie.

Meer dan 10.000 private- en publieke klanten in meer dan 150 landen vertrouwen al op Rydoo, waaronder bekende merken als Burger King, Deloitte, Singapore Airlines en Royal BAM Group. Rydoo’s klantenbestand bestaat uit meer dan 1 miljoen zakelijke eindgebruikers wereldwijd die dagelijks profiteren van een naadloze workflow en een verbeterde klantervaring.

“Bij Rydoo willen we de meest gebruiksvriendelijke Travel & Expense-oplossingen bieden en een efficiëntere workflow creëren in combinatie met een betere ervaring voor werknemers,” zegt Sebastien Marchon, CEO van Rydoo. “We zijn blij dat we in Marlin een nieuwe aandeelhouder en partner hebben gevonden die onze strategische doelstellingen ondersteunt en onze waarde erkent. Met de ervaring en expertise van Marlin in het schalen en laten groeien van bedrijven zijn we klaar om onze aanwezigheid in de T&E-markt te verstevigen en verder te groeien. Dit is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Rydoo, en we kijken uit naar de reis.”

“We hebben grote bewondering voor het strategische en innovatieve productaanbod van Rydoo, dat een oplossing biedt voor de traditioneel slechte gebruikerservaring in de zakelijke Travel & Expense-markt en grote voordelen biedt voor haar klanten,” zegt Jeremy Nakache, principal bij Marlin. “We geloven in de kunde en visie van Rydoo’s managementteam, dat momentum en veerkracht in het bedrijf stimuleert, ondanks de extreme economische omstandigheden. Daarnaast delen we de gemeenschappelijke en zeer energieke aanpak van Rydoo, die er in onze optiek voor zorgt dat onze samenwerking zowel financieel als operationeel succesvol zal zijn.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This