Nieuwe successen voor TrustBuilder in de Golfregio

7 september 2021

De activiteiten van TrustBuilder in de Golfregio werpen hun vruchten af. Diverse banken en telecombedrijven in de Golfregio maken nu al gebruik van de meest recente versie van het IAM-platform TrustBuilder.io Suite om hun gebruikers te authenticeren bij Identity Providers (IdP’s) van de overheid. Nog eens een 15-tal andere banken treden de komende maanden tot het platform toe.

In de Golfstaten fungeren de respectievelijke overheden als IdP voor klanten van banken en telecombedrijven. Een van TrustBuilders technologiepartners in de regio beveiligt de verbinding tussen de banken en telecomproviders aan de ene kant en de overheid aan de andere kant, gebaseerd op de TrustBuilder.io oplossing.

TrustBuilder werkte nauw samen met haar partner aan de implementatie van de recentste versie van de TrustBuilder.io Suite, waarmee meer dan 15 banken en telecomproviders in de Golfregio worden bediend, allen behorend tot de meest toonaangevende financiële instellingen in de regio.

TrustBuilder verwerkt de complexiteit op de achtergrond, om tegemoet te komen aan de extra beveiligingslagen die de overheid heeft geïmplementeerd: wanneer een klant inlogt op de applicatie van zijn bank, past TrustBuilder alle nodige beveiligingspolicies toe alvorens het verzoek door te sturen naar de IdP. Eens geïdentificeerd, ondersteunt TrustBuilder de authenticatie van de klant en past een andere set van policies toe om de toegang van die klant tot de juiste digitale bank- en telecomdiensten te beheren.

Deze Federated Identity use case is volledig transparant voor de klant en combineert een waterdichte beveiliging met een geweldige gebruikerservaring. Ze wordt afgehandeld op basis van standaardprotocollen zoals OAuth en SAML, wat garandeert dat deze oplossing in de toekomst ook voor andere use cases kan worden toegepast. Voor de banken en telecomproviders neemt TrustBuilder de complexiteit weg, terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. De oplossing is ook bijzonder schaalbaar en kan eenvoudig worden uitgebreid naar andere problematieken.

“De Golfregio is een belangrijk gebied van innovatie in de financiële dienstverlening”, zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Dat grootste namen in de financiële dienstverlening in de Golfregio nu TrustBuilder gebruiken, is het bewijs dat onze strategie van internationale expansie zijn vruchten afwerpt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This