NTT breidt datacenter footprint met 20% uit

7 september 2021

NTT Ltd.’s Global Data Centers divisie, een Leader in de 2021 IDC MarketScape for Worldwide Data Center Colocation and Interconnection Services 2021 Vendor Assesment, levert een volledige stack van ICT-diensten en breidt zijn wereldwijde datacenter footprint met 20% uit. Het bedrijf bouwt daarmee aan verbindingen waar grootzakelijke klanten en hyperscalers over de hele wereld nu en in de toekomst van zullen profiteren. 

NTT exploiteert datacenters in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië, en heeft een grote aanwezigheid in India. Het bedrijf levert en exploiteert wereldwijd onderling verbonden datacenters met regionale datacenternetwerken via belangrijke markten zoals Londen, Singapore, Tokio en Virginia in Noord-Amerika. De uitbreidingen van de datacenterdiensten zorgen voor meer datacentercapaciteit en netwerkconnectiviteit in alle regio’s, waaronder in EMEA, Noord- en Zuid-Amerika, APAC en India. 

In het afgelopen jaar heeft NTT nieuwe datacentergebouwen geopend in Amsterdam en München en Frankfurt, waarmee het zijn positie als de nummer één datacenterprovider op de Duitse markt voortzet. In het Verenigd Koninkrijk werd in december het nieuwe datacenter London 1 Data Center geopend. Wanneer dit datacenter volledig operationeel is, zal de capaciteit van NTT met meer dan 200% toenemen om de digitale ruggengraat van de financiële diensten-, media- en gamingindustrieën in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen. NTT investeert daarnaast om al zijn datacenters in Londen met elkaar te verbinden.  In de komende twee jaar zal NTT zijn beschikbare IT-belasting in EMEA met meer dan 40% verhogen door de bouw van 13 nieuwe datacentergebouwen verspreid over negen markten in zes landen om een extra 115MW aan IT-belasting te leveren op 50.000 m2. NTT lanceert zijn eerste datacenters in Madrid en Johannesburg en voegt gebouwen toe in Wenen, Zürich, Londen en in Duitsland, met uitgebreide datacenter-interconnecties. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This