Fourthline versterkt ID-verificatieproces van e-commerce platform Wish in Europa

2 september 2021

Het fintech-bedrijf Fourthline, specialist in digitale identiteit en verificatie, kondigt vandaag een samenwerking aan met Wish, een van ‘s werelds grootste en snelst groeiende online marktplaatsen. De Know Your Customer (KYC)-expert neemt het klantonderzoek en de identiteitsverificatie voor haar rekening voor alle in Europa gevestigde verkopers op het platform van Wish.

De internationale opmars van Fourthline wordt met het verwelkomen van Wish stevig doorgezet. Eerder sloot de fintech uit Amsterdam al contracten met internationale spelers als N26, Solarisbank en Vivid Money.

Toename identiteitsfraude in Europa

Fourthline helpt gereguleerde bedrijven, van banken en wereldwijde e-commerce platforms tot online brokers en fintech-bedrijven, met het beschermen van hun bedrijf door fraude te detecteren met een nauwkeurigheidspercentage van 99,97 procent. Fraudebestrijding is belangrijker dan ooit nu identiteitsfraude in heel Europa toeneemt. Meer dan de helft (53%) van alle door Fourthline onderschepte fraudepogingen in 2020, wijzen op gevallen van identiteitsfraude waarbij een fraudeur probeert een account te openen met een officieel en door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs dat van iemand anders is.

Fourthline ontfermt zich nu ook voor Wish over het ID-verificatieproces van klanten in Europa. Wish verbindt miljoenen consumenten in meer dan 100 landen met meer dan een half miljoen verkopers over de hele wereld. Het platform is speciaal ontworpen om consumenten een online winkelervaring te geven die in het teken staat van ontdekken. Wish combineert daarvoor technologie en datawetenschap met een innovatieve winkelervaring die draait om plezier en entertainment.

Krik Gunning, mede-oprichter en CEO van Fourthline: “Als een van de grootste en snelst groeiende e-commerce platforms erkent Wish de cruciale rol die technologie en datawetenschap spelen bij het leveren van zowel de beste klantervaring, als identiteitsverificatie. We zijn dan ook trots om met Wish samen te werken en bij te dragen aan een nieuwe manier van online winkelen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This