Check Point Software neemt cloud email-securityspecialist Avanan over

2 september 2021

Check Point Software Technologies, leverancier van cybersecurity-oplossingen voor bedrijven en overheden wereldwijd, kondigt de overname van cloud-e-mail security specialist Avanan aan. Avanan-technologie biedt het hoogste beveiligingsniveau voor e-mail en SaaS-samenwerkingsomgevingen. Het wordt geïntegreerd in de geconsolideerde architectuur van Check Point Infinity. Dankzij gepatenteerde technologie die is ontworpen en gebouwd voor cloud-e-mailomgevingen, is dit de enige uniforme oplossing die externe medewerkers beschermt tegen schadelijke bestanden, URL’s en phishing, via e-mail, samenwerkingsplatformen, internet, netwerk en endpoint.

Het dreigingslandschap voor e-mail in de cloud is nog nooit zo groot geweest als nu. 95 procent van de cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken wordt veroorzaakt door succesvolle spear phishing. Het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020, waarbij elke Microsoft Office 365-gebruiker ter wereld minstens één keer werd aangevallen. Door de overstap naar werken op afstand nam daarnaast de adoptie van clouddiensten en samenwerkingsplatformen (bijv. Teams, Slack, OneDrive) toe, waardoor de blootstelling aan cyberaanvallen nog groter wordt. Conventionele on-premise e-mailoplossingen zijn niet aangepast aan dit cloudgebruik en het uitgebreide dreigingslandschap. Verouderde e-mailoplossingen (SEG) tasten native beveiligingstools aan, zijn blind voor clouddreigingen en kunnen samenwerkingsplatformen niet beschermen. Een nieuwe benadering van e-mail security is daarom noodzakelijk.

“Steeds meer bedrijven stappen over op cloud-e-mailplatforms. E-mail is echter ook een belangrijk kanaal geworden voor het lanceren van verwoestende cyberaanvallen. De  overname van Avanan vertegenwoordigt een enorm potentieel, omdat organisaties op zoek zijn naar een nieuwe benadering van security voor e-mail- en samenwerkingssuites”, zegt Dr. Dorit Dor, Chief Product Officer van Check Point. “Door Avanan te integreren in Check Point Infinity, kunnen organisaties legacy oplossingen moderniseren met e-mailbeveiliging as-a-service en daarmee cloud-e-mail- en samenwerkingsplatformen beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen. We gebruiken de Avanan-technologie al drie jaar als OEM. Ik ben ervan overtuigd dat klanten met deze nieuwe toevoeging profiteren van de beste e-mailbeveiliging met de beste cybersecurity mogelijkheden.”

Avanan, opgericht in 2015, is ‘s werelds snelst groeiende leverancier van cloud-e-mailbeveiliging. Het bedrijf ontwikkelde een gepatenteerde applicatie-programmeerinterface (API)-oplossing om met behulp van AI dreigingen via zowel interne als externe e-mail te stoppen voordat ze in de inbox (inline) aankomen. Avanan beschermt meer dan 5000 klanten en meer dan 2,5 miljoen inboxen. De oplossing wordt in enkele minuten geïmplementeerd als een app en is in een paar klikken geconfigureerd.

“Onze reis om e-mailbeveiliging opnieuw uit te vinden, begint aan een heel nieuw hoofdstuk. Door te fuseren met Check Point Software combineren we Avanan’s best in class AI die de geavanceerde e-mailaanvallen opvangt die alle anderen missen, met de ongeëvenaarde beveiligingsmogelijkheden en dreigingsinformatie van Check Point Software”, zegt Gil Friedrich, CEO en mede-oprichter van Avanan. “Dankzij de wereldwijde organisatie van Check Point Software kunnen we onze gezamenlijke oplossing beschikbaar maken voor alle organisaties, van elke omvang en in elke regio, voor iedereen die betere beveiliging nodig heeft voor hun e-mail- en samenwerkingssuite”.

Check Point Software heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Avanan over te nemen en de transactie zal naar verwachting binnenkort worden afgerond.

De uniforme oplossing stelt organisaties in staat om:

  • Legacy-oplossingen te moderniseren met e-mail security-as-a-service en cloud-e-mail in minder dan 5 minuten te beschermen.
  • 30 procent meer geïnfecteerde e-mails te stoppen dan conventionele e-mailbeveiligingsoplossingen, met de beste malwarebescherming en zonder impact op de productiviteit. Organisaties voorkomen dat phishing-aanvallen en schadelijke bestanden in de inbox terechtkomen, elimineren gevaarlijke klikken op e-mails met kliktijd URL-bescherming en voorkomen uitbreiding van aanvallen voordat schade duidelijk wordt dankzij automatisch herstel.
  • Verlies van e-mailgegevens (intern en extern) te beschermen met de veiligste en meest flexibele oplossing: security admins hebben meerdere responsacties om data te beschermen voordat ze de organisatie verlaten.
  • SaaS-samenwerkingssuites zoals OneDrive, Google Drive, Teams, Share Point, Slack enz. te beschermen tegen schadelijke URL’s, geïnfecteerde bestanden en preventie van gegevensverlies (DLP).
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This