Altair neemt S-FRAME Software over

23 augustus 2021

Altair, gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt S-FRAME Software over. S-FRAME Software is gespecialiseerd in oplossingen voor het constructief analyseren van externe belastingen op bouwkundige constructies, zoals wind, water en sneeuw, om te voldoen aan de ontwerpnormen. 

Bouwkundige analysesoftware

De oplossingen van S-FRAME Software worden al zo’n veertig jaar benut voor het analyseren en ontwerpen van bouwkundige constructies, onafhankelijk van de geometrische complexiteit, optredende krachten en niet-lineaire effecten. Bouwkundige en civieltechnische constructeurs en ingenieurs optimaliseren hiermee hun ontwerpen op basis van de materiaaleigenschappen en bouwstandaarden. Verder stimuleert S-FRAME Software al jaren het gebruik van meer hout voor het ontwerpen van duurzame en esthetisch fraaie constructies en gebouwen. De software bevat tevens gedetailleerde rapportages om te kunnen voldoen aan de ontwerpstandaarden.

Snelgroeiende markt

“Volgens marktonderzoeker CIMdata behoort de AEC-sector (Architecture, Engineering & Construction) tot de snelstgroeiende markten”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Onder andere door de transformatie van rolgebaseerd naar simulatiegestuurd voorspellend ontwerpen. Voorspellende simulaties helpen zowel architecten als ontwerpers om creatiever en innovatiever te zijn en tegelijkertijd de veiligheid te verbeteren”.  De oplossingen van S-FRAME Software gebaseerd op eindige elementen analyses (EEA), verrijken Altair’s aanbod voor het simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren van auto’s, vliegtuigen en andere producten.

Groei versnellen

S-FRAME Software is in 1981 opgericht, gevestigd in British Columbia in Canada en heeft een wereldwijde klantenkring. “Door onderdeel te worden van het Altair-team en hun uitgebreide aanbod van ontwerpoplossingen kunnen wij op een strategische wijze onze groei versnellen”, zegt Marinos Stylianou, CEO van S-FRAME Software. “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze gezamenlijke oplossingen bouwkundigen, civieltechnische ingenieurs, ontwerpers en bouwers in staat stellen hun grenzen te verleggen”. Alle S-FRAME Software wordt toegankelijk via Altair Units, het gepatenteerde licentiemodel op basis waarvan klanten alleen betalen voor functionaliteit die ze gebruiken.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This