Cyril Perducat nieuwe CTO van Rockwell Automation

29 juli 2021

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie, heeft Cyril Perducat per 1 juli benoemd tot Chief Technology Officer. Hij rapporteert in die functie aan CEO Blake Moret. Perducat is afkomstig van Schneider Electric waar hij 25 jaar gewerkt heeft. Zijn laatste functie daar was executive vice-president Internet of Things en Digital Offers. Perducat heeft een lange carrière als technologiestrateeg achter de rug met name bij aanbieders die actief zijn op het gebied van systemen, software, netwerken en oplossingen.

“Cyril heeft een passie voor innovatie en voor het bouwen van teams. Bovendien is hij zeer ervaren in het behalen van succesvolle resultaten op basis van doelgericht verandermanagement”, zegt Moret. “In zijn carrière heeft hij zich vooral gericht op het ontwikkelen van vernieuwende oplossingen voor de verbetering van productietechnologie. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn ervaring ons helpt bij het behalen van veel nieuwe toegevoegde waarde voor onze klanten.”

Perducat: “In onze branche staat Rockwell Automation al tientallen jaren bekend als een industrieleider en vernieuwer. Het innovatieve technologieteam van het bedrijf houdt zich bezig met het vergroten van het toch al brede technologieaanbod en de uitbreiding van de mogelijkheden in de industriële automatisering.”

Perducat volgt Sujeet Chand op die onlangs zijn pensionering aankondigde. Chand was sinds 2005 in dienst als Chief Technology Officer bij Rockwell Automation. Tijdens zijn loopbaan van meer dan 35 jaar bij het bedrijf heeft hij uiteenlopende leidinggevende posities bekleed. In zijn meest recente functie was hij verantwoordelijk voor de leiding over de technische innovatie, de ontwikkeling van gemeenschappelijke architecturen, talent management en de wereldwijde ontwikkeling van activiteiten met behulp van het ecosysteem van strategische allianties en partnerships. Totdat hij aan het einde van het kalenderjaar met pensioen gaat, blijft hij nauw met Perducat samenwerken.

“Met zijn briljante carrière heeft hij Rockwell Automation een toonaangevende positie op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie bezorgd”, blikt Moret terug. “Sujeet’s bijdrage aan onze product- en technologie-evolutie, ons portfolio van oplossingen en aan de vele strategische samenwerkingen mogen niet worden onderschat. Mede namens de Raad van Bestuur wens ik hem en zijn gezin na zijn pensionering het allerbeste toe.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This