Stulz helpt datacenters om zomerhitte te verslaan met CyberCool Free Cooling Booster

28 juli 2021

Stulz heeft de wereldwijde beschikbaarheid van zijn CyberCool Free Cooling Booster aangekondigd. Dit is een innovatieve module voor vrije koeling waarmee datacenters van een milieuvriendelijke koeling kunnen profiteren. Deze nieuwste aanwinst in het CyberCool-assortiment maakt het nu mogelijk dat watergekoelde machines met moderne vrije koeling kunnen worden uitgerust, zonder grootschalige planning of installatiewerkzaamheden.

Vrije koeling is stevig verankerd als een van de meest efficiënte manieren om het energieverbruik van koelmachines en de tijd dat ze draaien te beperken, doordat de buitentemperatuur van lucht of water wordt gebruikt. De CyberCool Free Cooling Booster biedt een flexibele hoogwaardige koelingsoplossing waarmee het aanzienlijke besparingspotentieel van Vrije Koeling volledig kan wor-den benut in zowel nieuwe als bestaande systemen. Hiermee wordt niet alleen de bedrijfszeker-heid gemaximaliseerd en de levensduur van de apparatuur verlengd, maar neemt ook de CO2-uitstoot af.

Watergekoelde koelmachines die voorheen niet aan de technische eisen voor het gebruik van vrije koeling voldeden, kunnen nu worden omgebouwd met de CyberCool Free Cooling Booster die volledig in het hydraulische systeem wordt geïntegreerd. De plug-and-playmogelijkheid, die grotendeels geprefabriceerd is, houdt in dat het met de meeste conventionele gekoelde watersystemen zonder aanvullende hoge kosten kan worden gebruikt. Om de meest flexibele en regel-bare oplossing te creëren die mogelijk is, is het systeem voorzien van een in de fabriek geteste hydrauliek, gecoördineerde koelonderdelen en een intelligente regeling, terwijl onderdelen die geschikt zijn voor deellast met redundantie en werking met of zonder glycol tot de opties behoren.

De CyberCool Free Cooling Booster garandeert een optimale regeling en een vlekkeloze commu-nicatie en is leverbaar in vijf maten met een koelcapaciteit tussen 270 en 1800 kW. De geïntegreerde regelkast gebruikt gepatenteerde software voor de regeling van de vrije koeling gebaseerd op SEC.blue-controllers van Stulz met een geïntegreerde ethernetinterface en een micro-SD poort voor upgrades van de firmware en gegevensbeheer. De intelligente controller bewaakt zowel de buiten- als de bedrijfstemperatuur en regelt de koelcapaciteit volgens de actuele behoefte.

De CyberCool Free Cooling Booster ondersteunt drie bedrijfsstanden – vrije koeling, gemengde stand en mechanische koeling. Afhankelijk van de buitentemperatuur selecteert het systeem automatisch de meest geschikte stand voor een efficiënte werking. Daardoor zorgt het voor de meest efficiënte vrije koelingscapaciteit en regeling van de condensatietemperatuur, zelfs bij hogere buitentemperaturen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This