Colt biedt connectiviteit voor nieuwe derivatenbeurs Cboe Europe Derivatives

29 juli 2021

Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen, zal vanaf de lancering de connectiviteit verzorgen voor de Cboe Europe Derivatives (CEDX) via zijn financiële extranet Colt PrizmNet. De lancering van die nieuwe pan-Europese derivatenbeurs staat gepland voor 6 september 2021. 

Colts deterministische low-latency netwerk PrizmNet waarborgt op basis van superieure service level agreements dat bestaande en nieuwe gebruikers snel en efficiënt verbindingen met de CEDX kunnen afnemen. De connectiviteit van Colt verkort de time-to-market en verkleint de kans op vertraagde of misgelopen transacties voor spelers in de kapitaalmarkt die toegang willen hebben tot de nieuwe derivatenbeurs.

CEDX zal gebruikers in staat stellen om via één beurs te handelen in een breed scala aan Europese en pan-Europese futures en opties. Dat gebeurt op basis van gehar-moniseerde contract-specificaties. De clearing wordt verzorgd door EuroCCP, het pan-Europese clearinghuis van Cboe. Cboe wil hiermee voortbouwen op het succes van zijn Amerikaanse handelsconcepten en de groei van de Europese derivatenmarkt bevorderen. De CEDX heeft daarnaast ten doel om marktspelers nieuwe kansen en efficiëntieverbeteringen te bieden, zodat ze hun beleggingsvisie optimaal kunnen realiseren en grip houden op hun investeringen.

Matthew Reinholds, segment sales director Global Capital Markets & Asia Enterprise bij Colt: “Het is een genoegen om een van de eerste connectiviteitspartners te zijn die klanten van Cboe toegang biedt tot de CEDX. Die nieuwe markt zal voor disruptie zorgen in de manier waarop Europese derivaten worden verhandeld, gebruikers beter inzicht bieden in hun liquiditeit en bijdragen aan aantrekkelijker handelstarieven en een holistischer marktstructuur.

“Colt is al sinds jaar en dag een vooraanstaande aanbieder van connectiviteit voor de kapitaalmarkt en de duizenden klanten in alle delen van de wereld die op ons netwerk vertrouwen. We blijven de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt op de voet volgen en in onze infrastructuur investeren. Dat stelt ons in staat om klanten te voorzien van snelle verbindingen met belangrijke handelsknooppunten, met minimale latency. Het nieuws van vandaag is daar het laatste voorbeeld van”, zegt Reinholds.

Stephen Dorrian, senior director en hoofd European Market Data bij Cboe Europe: “We zijn trots dat Colt met ingang van september verbindingen zal bieden met de CEDX. Klanten kunnen daarmee profiteren van de voordelen van een moderne, transparante en pan-Europese derivatenmarkt.”

Colt PrizmNet wordt ondersteund door het intelligente, voor 100 Gbps geoptimaliseerde Colt IQ Network. Dat netwerk verbindt wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen, 900 datacenters en verbindingspunten van datanetwerken. Colt komt tegemoet aan de behoefte van de markt aan flexibiliteit en blijft zijn aanbod van connectiviteitsoplossingen uitbreiden en verbeteren om zijn wereldwijde positie als marktleider in stand te houden.

Klanten van Colt kunnen toegang krijgen tot CEDX vanaf de lanceringsdatum, op 6 september 2021. 

Ga voor meer informatie over de oplossingen van Colt voor de kapitaalmarkt naar colt.net/solutions/capital-markets/.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This