Cognizant neemt TQS Integration over en breidt Smart Manufacturing-aanbod uit

23 juli 2021

Cognizant lijft TQS Integration in, een privaat bedrijf dat wereldwijd bekend staat om hun data & intelligence-oplossingen. Het bedrijf uit Ierland levert data intelligence voor de maakindustrie, wereldwijd technologieadvies en digitale systeemintegratie om fabrikanten te ondersteunen in het versnellen van hun digitale transformatieprocessen. TQS verleent tevens diensten aan klanten in de biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, en de duurzaamheidssector.

Fabrikanten omarmen Industrie 4.0 steeds meer en realiseren zich wat data kan opleveren. Industriële dataplatforms en -diensten zijn daarom van essentieel belang om een volledig en overzichtelijk beeld van de toeleveringsketen te krijgen en analytische, op data gebaseerde beslissingen te nemen. De data intelligence-mogelijkheden van TQS worden gecombineerd met Cognizant’s Industry+ en digitale competenties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om zo productiegegevens te verzamelen, om deze vervolgens in context te plaatsen en te analyseren. Fabrikanten kunnen hierdoor slimmere beslissingen nemen en de operationele kosten, implementatiesnelheid en productkwaliteit en -opbrengst verbeteren.

Smart manufacturing

TQS ondersteunt negen van de tien wereldwijde biowetenschappelijke bedrijven bij het verbeteren van smart manufacturing. Cognizant heeft in 2019 hun biowetenschappelijke productiecapaciteiten versterkt met de overname van Zenith Technologies, en combineert zijn expertise met die van TQS om klanten te ondersteunen in hun transitie naar Industrie 4.0 en het versnellen van levensveranderende geneesmiddelen.

Het is de vijfde overname van Cognizant in 2021. Sinds 2019 heeft Cognizant de groei ingezet op verschillende gebieden – zoals Internet of Things en data & analytics – met overnames als Zenith Technologies, Bright Wolf en ESG Mobility.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This