Infinigate Group verhoogt omzet tot 650 miljoen euro

22 juli 2021

Infinigate Group heeft in het afgelopen boekjaar de omzet verhoogd naar EUR 650 miljoen (~ CHF 715 miljoen). De hoge groei in de MSP/Cloud omgeving en in de midmarket bevestigt de strategische focus. 

Het afgelopen boekjaar 2020/21 (1.4.2020 – 31.3.2021) was opnieuw een recordjaar voor Infinigate, en wel het 15e recordjaar op rij. Vijftien jaar geleden bedroegen de inkomsten nog 18 miljoen euro. Door sterke organische groei en sporadische overnames is Infinigate Group de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot Europa’s toonaangevende VAD met een sterke focus op cyber security. 

De groei in de MSP/cloud en midmarket business lag opnieuw boven het marktgemiddelde met meer dan 24% ten opzichte van het voorgaande jaar. De noodzaak voor bedrijven om te investeren in cybersecurity-oplossingen neemt voortdurend toe, bevorderd door de versnelde digitalisering van alle bedrijfsprocessen.

Begin 2021 verwierf Bridgepoint alle uitstaande aandelen van Infinigate en verving daarmee H.I.G. als strategisch investeerder. Voorafgaand aan de overname door Bridgepoint had H.I.G. de afgelopen 4 jaar de sterke groei van Infinigate ondersteund. In Bridgepoint vond Infinigate de juiste partner om de verdere wereldwijde expansie van de groep te ondersteunen buiten de 11 bestaande markten in Europa.

De Infinigate Group zal zich blijven richten op geografische expansie en verdere overnames doen om haar bereik en aantrekkelijkheid voor fabrikanten te vergroten. “Onze fabrikanten blijven ons vragen om geografisch uit te breiden, omdat ze onze gerichte strategie en de kwaliteit van onze Value Add-diensten waarderen”, zegt Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group. “We zullen in de toekomst dan ook steeds meer op zoek gaan naar geschikte overnamekandidaten in Europa, maar ook daarbuiten, en deze in overeenstemming met onze kwaliteitseisen in onze Groep integreren”, vervolgt Schlichtherle.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This