Colt introduceert SD WAN Remote Access ter ondersteuning van hybride werken

23 juli 2021

Colt Technology Services introduceert vandaag SD WAN Remote Access. Deze oplossing is ontwikkeld voor gebruikers van zijn SD WAN-dienst die willen overstappen op hybride werken en behoefte hebben aan veilige toegang op afstand.

Remote Access is een van de eerste managed SD WAN services die integratie biedt met Versa SASE. De oplossing maakt gebruik van Colt’s SD WAN-dienst om toegang op afstand te bieden zonder de nadelige gevolgen voor de beveiliging, integriteit en prestaties van het netwerk. Remote Access wordt aangeboden op basis van een eenvoudig schaalbaar en kostenefficiënt gebruiksmodel. Versa Networks is een belangrijke SD WAN-partner van Colt en een belangrijke speler op het gebied van Secure SD WAN en Secure Access Service Edge (SASE).

SD WAN Remote Access biedt gebruikers veilige toegang tot alle data en applicaties die ze nodig hebben, waar ze zich ook maar bevinden. Dit gebeurt op basis van hun specifieke rol of gebruikers-profiel.

Bedrijven kunnen de ingebouwde beveiligingsfuncties van Colt SD WAN uitbreiden met Remote Access om te profiteren van integrale bescherming van hun netwerken. De beveiliging kan eenvoudig worden beheerd vanaf een centrale locatie.

Met de introductie van Remote Access ontwikkelt Colt een uitgebreide, failsafe en door SASE ondersteunde oplossing voor veilig hybride werken. De verwachting is dat deze manier van werken het nieuwe normaal voor de klanten van Colt zal zijn zodra de coronacrisis achter de rug is. Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt:

“Bedrijven hebben een keerpunt bereikt in de manier waarop ze werken. Het ontwikkelen van een netwerkinfrastructuur die ondersteuning biedt voor hybride werken is momenteel een van de meest prangende vraagstukken voor ondernemingen over de hele wereld. Het hybride model brengt diverse nieuwe eisen en uitdagingen met zich mee rond het waarborgen van veilige toegang op afstand, ongeacht de locatie of het apparaat van de gebruiker. SD WAN Remote Access maakt gebruik van onze netwerkinfrastructuur om klanten te helpen op een veilige manier over te stappen op hybride werken. De oplossing biedt integrale en eenvoudig beheerbare bescherming van hun netwerkomgeving”.

Dogu Narin, hoofd Global Product Management bij Versa: “We leven in een tijd waarin onzekerheid troef is. Een betrouwbare levering van netwerkservices en security-diensten is daarom van cruciaal belang voor de bedrijfscontinuïteit en productiviteit. Dit geldt voor cloudomgevingen, datacenters, filialen en thuiswerkomgevingen. Het is belangrijk dat hierbij rekening wordt gehouden met de specifieke context van de gebruiker en het apparaat. Op basis van onze hechte samenwerking met Colt en onze SASE-oplossing kunnen we gezamenlijke klanten voorzien van oplossingen die aansluiten bij het nieuwe normaal. Dit draagt bij aan soepel en veilig hybride werken, zodat werknemers altijd en overal productief kunnen blijven.”

Meer informatie over SD WAN Remote Access en het aanbod van SD WAN-diensten van Colt is beschikbaar op colt.net/product/sd-wan.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This