Serverfarm stelt Jochem Steman aan om de co-locatieactiviteiten te leiden in Europa

16 juli 2021

Serverfarm, een ontwikkelaar en aanbieder van datacenters, kondigt met trots de toevoeging van Jochem Steman aan haar managementteam aan. Steman, een gerespecteerde leider op het gebied van infrastructuur en datacenters, zal de functie aannemen van Serverfarms VP of Colocation Europe. In deze nieuw gecreëerde functie wordt Steman verantwoordelijk voor de verdere groei van de co-locatiediensten van het bedrijf in de meest kritieke datacentermarkten in Europa op zich nemen inclusief Amsterdam, waar Serverfarm faciliteiten bezit en runt.

Serverfarm heeft deze functie ontwikkeld als reactie op de toenemende behoefte aan co-locatie ten gevolge van de pandemie. Volgens een recent rapport zal de Europese co-locatiemarkt naar verwachting groeien met een totaal jaarlijks groeitempo van meer dan 13% van 2021 tot 2028.

Jochem Steman, Serverfarm’s VP of Colocation Europe (PRNewsfoto/Serverfarm)

Steman brengt meer dan 23 jaar ervaring in de IT-branche mee naar deze managementfunctie. Zijn grondig begrip van technologieën die digitale ontwrichting veroorzaken en hoe deze toe te passen heeft de zakelijke groei bevorderd in meerdere missiekritieke infrastructuurorganisaties. Voor hij bij Serverfarm aan de slag ging, was Steman de CEO of Datacenter.com, een start-up met faciliteiten in Amsterdam, Singapore en Dallas, waar hij het bedrijf met succes opbouwde. Bij Brocade was hij verantwoordelijk voor IP-networkingoplossingen voor internationale cloudserviceproviders en hightechaccounts.

“Jochem heeft een bewezen trackrecord in het schalen en uitbreiden van door technologie gedreven bedrijven in uiterst competitieve globale markten,” zei Avner Papouchado, CEO van Serverfarm. “Zijn besluitvaardig vermogen om resultaten te boeken in combinatie met zijn klantgerichte aanpak zal ons vermogen om de allerbeste co-locatie oplossingen te verstrekken alleen maar vergroten, terwijl we klanten in staat stellen om digitaal te schalen en transformeren op essentiële Europese markten.”

Stemans aanstelling onderstreept de geweldige groei van het bedrijf. Serverfarm beheert momenteel zevenhonderd locaties in meer dan veertig landen en is snel aan het groeien.  Serverfarms moederbedrijf heeft bovendien een recente rebranding achter de rug van Server Farm Realty, LLC naar Serverfarm, LLC. Deze wijziging weerspiegelt de meer dan 24 jaar groei van het bedrijf, waarbij het evolueerde van een firma voor vastgoedmakelaars- en beheerdiensten naar een toonaangevend bedrijf voor technologie- en datacenterdiensten die worden geleverd  aan globale Fortune 500-bedrijven.

“Ik ben enthousiast om toe te treden tot zo’n ervaren managementteam welke een heldere visie heeft op globale groei,” zei Jochem Steman, Vice President of Colocation Europe. “Ik geloof dat Serverfarms unieke aanpak digitale transformatie ondersteunt in het gehele spectrum: het design van datacenters, co-locatie en IT-beheer, waardoor Serverfarm ‘s werelds toonaangevende provider van DMaaS (Data Center Management as a Service) is. Ik kijk ernaar uit samen te werken met het hoog aangeschreven team en Serverfarms strategie te ondersteunen om haar co-locatiediensten in Europa verder uit te breiden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This