Red Hat versterkt automatisering van hybride cloudomgevingen met nieuwe versie van Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes

15 juli 2021

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt vandaag Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.3 aan, de nieuwste versie van het enterprise Kubernetes managementaanbod. De oplossing is ontworpen om meer flexibiliteit te bieden bij het beheren en schalen van hybride en multicloud-omgevingen. Dankzij de integratie van Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management kunnen IT-teams nu sneller hun hybride cloudomgevingen beheren, beveiligen en automatiseren, voor een modernere, hybride cloud-ready omgeving.

Automatisering in traditionele en hybride cloudomgevingen

Nu cloudtechnologieën steeds meer naast traditionele infrastructuur worden ingezet, proberen veel organisaties hun netwerken, opslag en beveiligingssystemen te integreren. Zo kan de complexiteit die inherent is aan afzonderlijke tools, workflows en strategieën worden beperkt. De integratie tussen Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management is ontworpen om de automatisering en samenhang tussen cloud-native clusters, virtuele machines en traditionele infrastructuur te versnellen dankzij een gestroomlijnde tooling.

Red Hat Advanced Cluster Management triggert automatisch Ansible Playbooks wanneer een containeromgeving verbinding maakt met een traditionele IT-omgeving. Dit gebeurt voor of na belangrijke lifecycle-acties zoals applicatie- en clusterontwikkeling. Het wordt zo eenvoudiger om taken zoals netwerken configureren, applicaties verbinden met databases, load balancers en firewalls bouwen, en het updaten van IT service management (ITSM) ticketing-systemen, te automatiseren.

Advanced Cluster Management kan een beroep doen op Ansible Automation Platform om taken buiten het Kubernetes-cluster efficiënter uit te voeren. Dit kan dankzij een Resource Operator voor Red Hat Advanced Cluster Management die voortbouwt op de Kubernetes Operator basis van Red Hat OpenShift. Het resultaat is één enkele, geautomatiseerde workflow om Red Hat OpenShift-omgevingen naast traditionele IT-systemen te operationaliseren.

Het Ansible Automation Platform is sterk gegroeid en heeft recent de 7 miljoen actieve Ansible nodes bereikt. Nu het platform de mogelijkheden met Red Hat Insights for Ansible Automation Platform verder uitbreidt, groeit ook het potentieel om de kracht van automatisering in te zetten in andere bedrijfstakken. Organisaties kunnen zich op die manier beter voorbereiden op de open hybride cloudwereld, waarin publieke clouddiensten, private cloudinfrastructuur en traditionele IT-footprints samenkomen om te voldoen aan de evoluerende bedrijfsdoelstellingen. 

Flexibel beheer van cloud-native en traditionele infrastructuur 

Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform, is een cruciaal onderdeel om een meer agile hybride cloud te bouwen. Met Red Hat Advanced Cluster Management halen organisaties het maximale uit deze implementaties door Red Hat OpenShift-clusters uit te breiden en te schalen. Dit is mogelijk dankzij nieuwe next-generation beheermogelijkheden zoals provisioning op beheerde clusters, on-premise, bare metal of in publieke clouds, ongeacht de mix van IT-omgevingen. 

Organisaties die de complexiteit van het beheer willen verminderen en toch de voordelen van enterprise Kubernetes willen behouden, kunnen beroep doen op Red Hat Advanced Cluster Management 2.3 om de Kubernetes-clusters voor Red Hat OpenShift op AWS (ROSA) te importeren, evenals OpenShift-clusters op IBM Power Systems. De oplossing is gebaseerd op de managed Kubernetes clusters voor Red Hat OpenShift op IBM Cloud (ROKS), Microsoft Azure Red Hat OpenShift (ARO), Red Hat OpenShift Dedicated (OSD) en IBM system Z. On-premises Red Hat OpenShift clusters kunnen ook geprovisioneerd worden op Red Hat OpenStack direct vanuit Red Hat Advanced Cluster Management. 

Door te zoeken en te importeren vanuit cloud.redhat.com, kunnen clusters ook efficiënter worden gemanaged. Zo kunnen meer geavanceerde functies beheerd worden en hoeven clusters niet steeds handmatig afzonderlijk geïmporteerd te worden. Met cluster hibernation kunnen gebruikers ook clusters die niet in gebruik zijn in slaapstand laten gaan om resources te sparen en de cloud kosten beter te runnen. 

Dankzij de integratie van Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift kunnen teams ook bruikbare inzichten verkrijgen over de status van hun cluster voor hun Red Hat Advanced Cluster Management managed fleet, en zo proactieve herstelacties uitvoeren. 

Red Hat’s inzet voor open source innovatie

Al meer dan twee decennia biedt Red Hat ondersteuning en samenwerking in de open source wereld. Red Hat Advanced Cluster Management is hier als volledig open oplossing een voortzetting van, en bouwt verder op de laatste innovaties van open source projecten, waaronder Argo CDOpen Policy Agent en Submariner

OpenShift GitOps breidt de mogelijkheden van Argo CD uit voor geïntegreerde zichtbaarheid, waardoor klanten weloverwogen beslissingen op schaal kunnen nemen. OpenShift GitOps werkt samen met Red Hat Advanced Cluster Management policies om compliance en configuratie op schaal te stimuleren voor strakkere CI/CD alignment, en voegt de mogelijkheid toe om applicaties te troubleshooten in de topology view die door Argo CD wordt ingezet.  

De integratie met Submariner, beschikbaar in tech preview, biedt verbeterde multi-cluster netwerkmogelijkheden om de complexiteit van het implementeren van applicatiecomponenten en netwerkvereisten over clusters te verminderen. 

Bredere productieondersteuning voor Open Policy Agent/gatekeeper, met 20-30 nieuwe OPA/gatekeeper-beleidslijnen die zijn ontworpen om de compliance en het configuratiebeheer voor klanten te verbeteren.

IT-operationsteams kunnen dankzij deze ondersteuning de compliance en configuratie beter handhaven binnen de regelgevingsnormen. Ze kunnen op maat gemaakte beleids- en beheerworkflows bouwen die voldoen aan hun eigen specifieke behoeften, allemaal binnen de omgeving van Red Hat Advanced Cluster Management.

Dave Lindquist, general manager en vice president, Software Engineering, Advanced Kubernetes Management, Red Hat: “Cloud-native applicaties en diensten zijn geen afgezonderd eiland. We moeten organisaties tegemoetkomen en de kloof tussen traditionele IT-infrastructuur en cloud-native development overbruggen. Zo kunnen IT-teams zich focussen op innovatie in plaats van te proberen onsamenhangende technologieën met elkaar te laten samenwerken. Dankzij een GitOps aanpak kan Red Hat deze competenties samenbrengen, en zo modernisering versnellen en schalen. Klanten kunnen nu de volledige stack van begin tot eind automatiseren, van het cluster tot het beleid en de governance tot de implementatie van applicaties. Zo worden silo’s geëlimineerd en organisatiebrede hybride cloudstrategieën gestimuleerd.”

Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.3 zal in de komende weken algemeen beschikbaar zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This