Check Point Software breidt Unified Cloud Native Platform uit met Alibaba Cloud ondersteuning

15 juli 2021

Check Point Software Technologies, leverancier van cybersecurity-oplossingen, kondigt aan dat het zijn multi-cloudsupport uitbreidt door Alibaba Cloud, de digitale intelligence en technologische backbone van Alibaba Group, marktleider in cloud computing en AI, te integreren met Check Point CloudGuard. Klanten van Alibaba Cloud profiteren daarmee van verbeterde cloudnetwerkbeveiliging en posture management, terwijl andere organisaties de mogelijkheid hebben om Alibaba Cloud te gebruiken binnen hun multi-cloudomgevingen.

Volgens Gartner hanteert 81 procent van de organisaties een multi-cloudstrategie, zodat ze de vrijheid hebben om voor ieder proces de best mogelijke cloud te gebruiken. Bij het streven naar maximale beveiliging van een dergelijke omgeving, hebben organisaties zichtbaarheid en beheergemak nodig. 

Door de integratie profiteren organisaties van geavanceerde beveiliging en zichtbaarheid in hun gehele cloudinfrastructuur, inclusief activa en workloads, terwijl ze altijd hun compliance behouden. Zij hebben nu de mogelijkheid om geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, waaronder firewall, Intrusion Prevention System (IPS), applicatiebeheer, IPsec VPN, antivirus, bedreigingspreventie, antibot en meer te implementeren.

Daarnaast krijgen ze inzicht in hun complete cloudinfrastructuur met een volledig uniforme, geïntegreerde cloud-native oplossing. Verder kunnen organisaties hun compliance instellen met complete en kant-en-klare compliance en governance-regelsets, en deze eenvoudig aanpassen met de GSL-builder (Governance Specification Language) van Check Point.

Check Point CloudGuard Posture Management stelt organisaties in staat hun cloud security op verschillende platformen, waaronder Alibaba Cloud, te visualiseren en te beheren, en verkeerde configuraties te detecteren en te verhelpen. Check Point breidt ook zijn bestaande Check Point CloudGuard Network Security-mogelijkheden uit, zodat Alibaba Cloud ook beschikt over geavanceerde dreigingspreventie.

“We zijn verheugd dat Check Point Software zijn cloudondersteuning heeft uitgebreid met deze integratie”, zegt Hong Choing, hoofd van Global ISV Ecosystem and Strategic Alliances, Alibaba Cloud Intelligence. “De samenwerking komt ten goede aan onze klanten die op zoek zijn naar bescherming voor hun volledige cloudinfrastructuur, inclusief activa en workloads, en het geeft klanten van Check Point de mogelijkheid om gebruik te maken van Alibaba Cloud.”

“Check Point CloudGuard biedt ondernemingen uniforme en geautomatiseerde cloud-native security in multi-cloudomgevingen. Naarmate meer ondernemingen overstappen op de cloud, zijn velen op zoek naar de beste oplossingen om hun security en compliance in hun complete cloudinfrastructuur te beheren. Onze ondersteuning van Alibaba Cloud stelt hen in staat om geavanceerde beveiliging en zichtbaarheid te krijgen met behoud van continue compliance”, zegt Kristof Lossie, Manager Security Engineer Team België & Luxemburg van Check Point Software. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This