ServiceNow kondigt miljoeneninvestering aan in EU-diensten

12 juli 2021

ServiceNow heeft nieuwe ontwikkelingen aangekondigd in hun dienstverlening waardoor klanten de keuzemogelijkheid krijgen dat hun in de EU gehoste data ook uitsluitend in de EU verwerkt worden. 

De nieuwe dienstverlening maakt gebruik van de bestaande wettelijke, technische en organisatorische garanties van ServiceNow en zal eenvoudige oplossingen bieden om klanten te helpen voldoen aan hun complianceverplichtingen.

Dit is in het kader van enkele ontwikkelingen als gevolg van de Schrems II-uitspraak en aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) die in juni 2021 zijn aangekondigd. Klanten en partners zullen ondersteuning ontvangen van supportteams die gevestigd zijn in de EU, met een Europese cloud-hosted workflowoplossing zonder gevolgen voor de bestaande dienstverlening. 

Om het nieuwe dienstenaanbod mogelijk te maken, zal ServiceNow een miljoeneninvestering doen en in het kader daarvan onder andere 80 nieuwe functies creëren, verspreid over de EU. Bestaande klanten van ServiceNow kunnen vanaf begin 2022, zonder extra kosten, gebruikmaken van de nieuwe diensten. 

“Bij elke wijziging in regelgeving hebben cloud services-bedrijven een keuze. Ze kunnen een afwachtende houding aannemen of proactief klanten en partners helpen innoveren. Bij ServiceNow staan we vooraan en investeren we continu in onze klanten om hen de grootst mogelijke keuze en controle te bieden over hun EU-data. Ons nieuwe EU-gerichte dienstverleningsmodel geeft onze klanten gemoedsrust,” zei Mark Cockerill, Vice President Legal, EMEA en Global Head of Privacy, ServiceNow. “Voor klanten en partners in sterk gereguleerde sectoren of in de publieke sector, of voor organisaties die de overstap naar de cloud nog moeten maken, biedt dit model zekerheid en eenvoud bij het kiezen van de clouddiensten die het beste aansluiten op hun behoeften,” aldus Michael Maas, Vice President & General Manager, EMEA North, ServiceNow. 

Carla Arend, Lead Analyst, Cloud in Europe bij IDC reageert: “De Schrems II-uitspraak heeft ervoor gezorgd dat Europese bedrijven hun beleid ten aanzien van cloudgerelateerde databescherming en processen op het gebied van internationale dataoverdracht via clouddiensten opnieuw moeten bekijken. Garanties als het gaat om contracten, privacy en security en de zekerheid dat data bewaard en verwerkt worden in de EU, helpen Europese bedrijven bij het voldoen aan databeschermingswetten, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van wereldwijde cloudplatforms. Leveranciers, zoals ServiceNow, die investeren in het ondersteunen van klanten bij het inspelen op deze uitspraak bieden hun klanten een noodzakelijke keuze.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This