Acronis benoemt Patrick Pulvermueller als Chief Executive Officer

8 juli 2021

 Acronis, leider op het gebied van cyberbescherming, heeft vandaag industrieveteraan op het gebied van cloudsoftware en -hosting Patrick Pulvermueller benoemd als Chief Executive Officer. Zijn aanstelling gaat in per 1 juli 2021. Daarmee is Pulvermueller de opvolger van Serguei Beloussov, die het bedrijf in 2003 oprichtte en sinds 2013 de functie van CEO bekleedde. 

Pulvermueller komt over van GoDaddy, waar hij tot voor kort de functie van President Partner Business bekleedde. In die rol leidde hij de strategische uitbreiding van de Hosting-, Productivity- en Security-services van het bedrijf via resellers en agencypartners. Deze achtergrond in combinatie met zijn expertise op het gebied van productontwikkeling maakt van Pulvermueller een expert in het ontwikkelen van succesvolle, op de cloud gebaseerde go-to-market-strategieën, en dan met name via serviceproviders, resale channels en strategische samenwerkingsverbanden. Eerder bekleedde hij functies als CEO van Host Europe GmbH en als Group CEO van Host Europe Group (HEG), waar hij eerder Group COO was.

Patrick Pulvermueller: “Ik kijk ernaar uit om lid te worden van het team van Acronis, samen te werken met het gigantische netwerk van partners en om voortzetting te geven aan Serguei’s visie om baanbrekende cyberbeschermingsservices te leveren. Acronis zet de markt voor gegevensbescherming en cybersecurity op zijn kop en geeft een nieuwe betekenis aan de manier waarop serviceproviders gebruikmaken van services voor Remote Monitoring and Management (RMM) en Professional Services Automation (PSA). Ik wil graag mijn kennis en ervaring bijdragen aan de activiteiten gericht op serviceproviders en ervoor zorgen dat we alle mogelijkheden daarvan benutten.” 

Pulvermueller neemt het roer over op een cruciaal moment. Acronis heeft kortgeleden $ 250 miljoen binnengehaald met een investeringsronde met CVC Capital Partners VII en anderen, waardoor de waarde van het bedrijf nu meer dan $ 2,5 miljard bedraagt. Naast het sneller ontwikkelen van technologie en producten wil het bedrijf die investering inzetten voor een versterking van zijn go-to-market-initiatieven – een gebied waarin Pulvermueller veel ervaring heeft – door het vergroten van zijn uitgebreide partnernetwerk, bestaande uit Managed Service Providers (MSP’s), Managed Security Service Providers (MSSP’s), hostingpartners, clouddistributeurs, cloudaggregators, netwerkserviceproviders en anderen.

Acronis-bestuursvoorzitter René Bonvanie: “Met een waardevermeerdering van meer dan $ 1,5 miljard over het afgelopen anderhalf jaar is Acronis een gigantisch groeipad ingeslagen dankzij de cyberbeschermingsstrategie die door Serguei in gang is gezet. Gezien Patricks bewezen expertise in het ondersteunen van snelgroeiende bedrijven en zijn successen in een channel-gerichte omgeving hebben we er alle vertrouwen in dat hij het succes van Acronis verder zal versnellen en dat hij het bedrijf voorbereidt op de volgende fase.”

Als oprichter en grootste aandeelhouder van Acronis blijft Serguei Beloussov bij het bedrijf betrokken als lid van de raad van bestuur en als Acronis Chief Research Officer, om richting te geven aan de technologie- en researchstrategie. Hij gaat zich richten op de geavanceerde technologieën van het bedrijf, zoals Autonomous Research, Data Management, Cyber Network, Cyber Platform en Enterprise-producten. Hij zal zich ook bezighouden met het ontwikkelen van het Acronis University Relations Program, samen met het Zwitserse Schaffhausen Institute of Technology (SIT), dat hij mede oprichtte in 2019.  

Bij de aankondiging zei hij het volgende: “ik ben trots op de tot nu toe behaalde successen van Acronis en ik ben ervan overtuigd dat dit het juiste moment is om het stokje door te geven aan Patrick. We hebben uitgebreid gezocht naar een uitstekende leider en Patricks staat van dienst, op partners gerichte benadering en operationele expertise waren duidelijk sterke kanten. Hij heeft de ervaring om de missie van Acronis voort te zetten, onze bedrijfsvoering te verbeteren en een miljardenstroom aan omzet te genereren, om zo de organisatie, het productportfolio en onze partnerschappen naar een hoger niveau te brengen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This