Salesforce sponsort VN-conferentie over klimaatverandering en dringt aan op wereldwijde actie

8 juli 2021

Salesforce maakt bekend dat het partner is van COP26, de VN-klimaatconferentie die tot doel heeft een CO2-neutrale toekomst te realiseren. De conferentie vindt van 1 tot 12 november 2021 plaats in Glasgow, Schotland, en zal naar verwachting het belangrijkste wereldwijde klimaatevenement worden sinds het Akkoord van Parijs in 2015.

De sponsoring door Salesforce maakt deel uit van de bredere inzet van het bedrijf om  leiderschap en beleid te stimuleren, klanten en partners te mobiliseren om deel te nemen aan de klimaatbeweging en het belang te tonen van digitale transformatie om klimaatverandering aan te pakken en ‘net zero’ te bereiken. Het uiteindelijke doel is om de opwarming van de aarde onder 1,5 graden Celsius te houden.

“In de strijd tegen de klimaatverandering hebben we allemaal een rol te spelen”, zegt Lien Ceulemans, Country Leader bij Salesforce België en Luxemburg. “We hebben ambitieuze doelstellingen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Samenwerking is dan ook van cruciaal belang. Het is belangrijk dat iedereen, burgers en bedrijven, daaraan bijdragen om een duurzame toekomst te realiseren. Met dit sponsorschap willen we het hele Salesforce-ecosysteem mobiliseren om toekomstige generaties te beschermen.”

Salesforce stimuleert belangrijke bewegingen zoals 1T.org met als doel 1 biljoen (1.000 miljard) bomen te behouden, te herstellen en te laten groeien tegen het einde van 2030. Daarnaast is Salesforce één van de oprichters van LEAF, een nieuwe publiek-private organisatie die zich inzet om 1 miljard dollar in te zamelen om tropische bossen te beschermen. Salesforce pleit ook voor een op wetenschap gebaseerd klimaatbeleid en roept de G7 op om zich te binden aan belangrijke NDC’s om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ook innoveert Salesforce met nieuwe technologieën zoals Salesforce Sustainability Cloud. Hiermee kunnen klanten hun milieugegevens rapporteren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This