WESTPOLE betreedt de Franse markt

6 juli 2021

De Europese uitbreiding van WESTPOLE zet zich verder dankzij de oprichting van een nieuw operationeel hoofdkantoor in het Franse Straatsburg. Het bedrijf, gespecialiseerd in cloud en managed services, heeft al meer dan 600 mensen werknemers in dienst verspreid over 8 kantoren in Italië, België en Luxemburg en genereert een omzet van ongeveer 100 miljoen euro.

WESTPOLE kiest Frankrijk, één van de belangrijkste ICT-markten in Europa, voor een nieuwe stap in zijn expansie. Vanwege bestaande contracten met diverse Europese en internationale operators zowel op de particuliere markt als bij overheidsinstellingen, zoals de Europese Commissie, besloot WESTPOLE om uit te breiden naar Frankrijk. WESTPOLE Frankrijk opent zijn eerste kantoor in Straatsburg, waar tegen het einde van het jaar tot 70 nieuwe medewerkers in dienst zullen worden genomen.

“Dit nieuwe hoofdstuk in het groeiverhaal van WESTPOLE bevestigt de solide basis van de groep en zet haar ambities kracht bij”, aldus Prof. Dr. Peter Löw, oprichter en eigenaar van WESTPOLE’s aandeelhouder LIVIA Group.”De kwaliteit van eerdere verwezenlijkingen in de belangrijkste ICT-sectoren en het vermogen om effectief en snel in te spelen op de behoeften van het bedrijfsleven in deze periode van sterke discontinuïteit zijn de twee belangrijkste kenmerken die ons in staat stellen actief bij te dragen aan de digitale evolutie in heel Europa”, zegt Prof. Dr. Peter Löw

De drijvende kracht achter de strategie van WESTPOLE Frankrijk is Massimo Moggi, de voorzitter en CEO van WESTPOLE Europe. De Italiaanse manager heeft ruime ervaring in het management van ICT-bedrijven in zowel Europa als in de Verenigde Staten. Moggi leidde met succes de herlancering van WESTPOLE na de spin-off van de Hitachi-groep in 2018. Hij startte tevens de Europese uitbreiding van het bedrijf met de eerste internationale overname van een business unit uit de Canon Group, die vandaag gekend is als WESTPOLE Benelux.

“Met de uitbreiding in Frankrijk betreedt WESTPOLE één van de belangrijkste landen voor digitale innovatie in Europa”, voegt Massimo Moggi toe. “Terwijl het aantal vestigingen groeit, is het altijd ons doel om synergieën te creëren en als één team te werken en om samen te bouwen aan de toekomst van een toonaangevende groep in de internationale cloud, waarbij we de waardepropositie versterken ten voordele van onze klanten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This