Colt en IBM gaan samenwerken op het gebied van 5G en edge computing

6 juli 2021

Colt Technology Services maakt vandaag bekend dat het met IBM gaat samenwerken om organisaties te helpen bij de implementatie van een edge computing-strategie die is ontworpen om data en applicaties naadloos te verplaatsen binnen hybride cloud-omgevingen en van private datacenters naar de edge. Colt, een vooraanstaand leverancier van on-demand connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte, zal samen met IBM onderzoek doen naar innovatieve nieuwe toepassingsmogelijkheden voor IBM Cloud Satellite en Edge Application Manager ten behoeve van enterprise klanten die gevestigd zijn in 29.000 gebouwen wereldwijd.

Organisaties doen een beroep op nieuwe cloudtechnologieën om een oplossing te bieden voor hun zakelijke uitdagingen. Het beheer van geografisch verspreide cloud-infrastructuren is echter niet eenvoudig, zeker als er sprake is van strikte eisen ten aanzien van de latency, veerkracht en overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving. Colt en IBM hebben in een laboratoriumomgeving aangetoond dat het mogelijk is om de inzet van IBM Cloud Satellite binnen het edge-platform van Colt te vereenvoudigen. 

IBM Cloud Satellite

IBM Cloud Satellite is een hybride cloudoplossing die is ontwikkeld op basis van Red Hat OpenShift en stelt organisaties in staat om op een veilige en open manier IBM Cloud-diensten in te zetten waar ze maar willen: op locatie, in elke cloud of aan de edge. De virtuele machines die voor IBM Cloud Satellite worden gebruikt kunnen worden geïmplementeerd en geconfigureerd met een beheer- en orchestration-tool die geen menselijke tussenkomst vereist. De on-demand netwerkoplossingen van Colt stellen daarnaast in vrijwel realtime cruciale connectiviteit beschikbaar ter ondersteuning van gedistribueerde cloudomgevingen met IBM Edge Application Manager voor organisaties in onder meer de retailsector en gezondheidszorg in 29.000 bedrijfsgebouwen.

Edge computing in opmars

Volgens het recente IBM Institute for Business Value-rapport “Why organisations are betting on edge computing: Insights from the edge” zegt 91 procent  van alle ondervraagde 1.500 senior besluitvormers dat hun organisatie binnen vijf jaar tijd een edge computing-strategie ten uitvoer wil leggen. IBM Edge Application Manager, een autonome beheeroplossing die op Red Hat OpenShift draait, biedt de mogelijkheid van een veilige implementatie, continue bewaking en beheer op afstand van AI-, analytische en IoT-workloads, om op elke gewenste schaal voor realtime analyses en inzichten te zorgen. 

De introductie van Intel® Secure Device Onboard (SDO), dat als open source-oplossing wordt aangeboden via de Linux Foundation, biedt provisioning van edge nodes zonder menselijke tussenkomst, aangevuld met ondersteuning voor multi-tenantomgevingen. Bedrijven kunnen hiermee tot 40.000 edge-apparaten tegelijk beheren per edge-hub. IBM Edge Application Manager is de eerste oplossing binnen de branche die wordt ondersteund door het open source-project Linux Foundation Open Horizon.

Digitale transformatie versnellen

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Colt om klanten te helpen met de implementatie, het gebruik en het beheer van duizenden endpoints met behulp van IBM Cloud Satellite en IBM Edge Application Manager”, zegt Evaristus Mainsah, general manager IBM Hybrid Cloud & Edge Ecosystem. “Samen kunnen we hen helpen hun digitale transformatie te versnellen door actie te ondernemen op basis van inzichten die worden verkregen dichterbij de locatie waar hun data wordt gegenereerd, namelijk aan de edge.”

“Colt en IBM werken al jarenlang samen in diverse landen en binnen diverse verticale markten. De focus ligt daarbij op het bespoedigen van de digitale transformatie van organisaties. We ervaren momenteel een groeiende vraag naar gedistribueerde cloud- en multi-cloudomgevingen en zullen daarom samen naar nieuwe mogelijkheden zoeken om onze gezamenlijke klanten te bedienen”, zegt Mark Hollman, vice president Partner Development & Success bij Colt.

“We verkennen momenteel mogelijkheden om ons Colt IQ Network te combineren met het hybride cloud-platform van IBM, zodat we innovatieve oplossingen kunnen afleveren die de digitale transformatie van onze klanten versnellen.’’ — Mark Hollman, vice president Partner Development & Success bij Colt

Colt maakt deel uit van het partnerecosysteem van IBM en werkt daarbinnen samen met meer dan 30 fabrikanten van hardware, netwerkcomponenten, IT-systemen en softwareoplossingen aan de ontwikkeling van op open standaarden gebaseerde, cloud-native oplossingen voor autonoom beheer van grootschalige edge-toepassingen. Het partnerecosysteem van IBM jaagt hybride cloudomgevingen aan door organisaties te helpen met het beheren en moderniseren van workloads van bare metal servers, multi-cloudomgevingen en alles daar tussenin. Dit gebeurt op basis van Red Hat OpenShift, het brancheleidende zakelijke Kubernetes-platform.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This