Lien Ceulemans is de nieuwe Country Leader van Salesforce BeLux

28 juni 2021

Salesforce BeLux heeft Lien Ceulemans aangesteld als de nieuwe Country Leader. Ze volgt Max Swerdlow op, die na ongeveer twee jaar een andere functie binnen het bedrijf zal invullen. Hiermee wordt de 38-jarige Lien Ceulemans verantwoordelijk voor alle bedrijfsactiviteiten en de groei van Salesforce in België en Luxemburg. 

Ceulemans woonde en werkte de afgelopen jaren in Londen, waarvan de laatste acht maanden in een chief of staff positie bij Google. Daarvoor bekleedde ze eveneens in Londen verschillende managementrollen in privacy bij Salesforce. Op het ogenblik dat de GDPR-wetgeving op tafel lag, had Lien Ceulemans de leiding over het Europese team. Later zou ze ook het Global Privacy-team aansturen en zo het toonaangevende privacyprogramma van Salesforce vormgeven. Haar uitgebreide ervaring op dit terrein en in het leiden en ontwikkelen van een groot team van wereldwijde experts komt goed van pas in haar nieuwe rol en ambitie om Salesforce BeLux naar een hoger niveau te tillen. 

Lien Ceulemans zegt over haar nieuwe uitdaging: “De voorbije jaren hebben we gezien dat Salesforce BeLux een steeds grotere positie inneemt, bedrijfsmatig en maatschappelijk. De wereld is door COVID-19 helemaal veranderd en digitale transformatie zal voor bedrijven alleen maar belangrijker worden. Voor Salesforce is dit een unieke kans om een relevante rol te spelen door bedrijven sneller te laten schakelen op veranderende omstandigheden en met een goede customer service dichter bij hun klanten te brengen. Ik kijk ernaar uit om aan die belofte te mogen bijdragen”.

Gedurende haar loopbaan bij Salesforce heeft Ceulemans diverse awards voor haar bijdrage aan de business en haar leiderschap ontvangen. Daarnaast is zij zeer betrokken bij het Salesforce vrouwennetwerk en zet ze zich in voor thema’s als diversiteit en gelijkheid. “Het is geweldig om de Belgische organisatie te mogen aanvoeren. Salesforce heeft me veel kansen gegeven en ik hecht veel waarde aan de bedrijfscultuur en de manier waarop mensen hier ruimte krijgen om doelen te bereiken.” 

Die cultuur wil Lien Ceulemans dan ook graag doortrekken in haar nieuwe functie als Country Leader. “Vanuit mijn achtergrond heb ik geleerd om anderen te helpen het belang van delicate of belangrijke onderwerpen te leren begrijpen en toepassen. Ik probeer dan ook altijd de bredere context waarin iets plaatsvindt, te begrijpen door te kijken naar wat mensen belangrijk vinden. Het is mijn grootste ambitie om iedereen in staat te stellen het optimale uit zichzelf te halen, zodat er ruimte is voor initiatief en mensen zich kunnen ontwikkelen.”

Ceulemans behaalde ook een Master aan Stanford University nabij Silicon Valley, de bakermat van technologiebedrijven zoals Salesforce. Voor ze in 2012 bij Salesforce begon, werkte Ceulemans als technologie- en privacy-advocaat bij gerenommeerde advocatenkantoren. 

Terugkeer naar België

In mei van dit jaar besloot Lien Ceulemans naar Salesforce terug te keren als nieuwe Country Leader voor de BeLux. Ze verhuisde hiervoor naar Aarschot, waar ze ook haar jeugd heeft doorgebracht. “Het is een unieke kans om de business in de Benelux te leiden en op de voorgrond met mensen samen te werken. Door COVID-19 heb ik bovendien wat meer tijd in België doorgebracht en groeide de behoefte om terug te keren en dichter bij mijn familie te zijn. Mijn internationale ervaring gaat me in elk geval helpen om ook in mijn nieuwe functie out-of-the-box te durven denken”, besluit ze.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This