Kwarts viert vijfde verjaardag met kapitaalverhoging van 1,2 miljoen euro

23 juni 2021

AI-specialist Kwarts viert zijn vijfde verjaardag met een serieuze financiële injectie. De Limburgse start-up kon het vertrouwen van verschillende investeerders winnen voor het AI-gedreven klantendataplatform A-Inside. Daarmee richt Kwarts zich voornamelijk op bedrijven binnen life sciences. De financieringsronde van maar liefst 1,2 miljoen euro betekent de definitieve ommezwaai van consultancy naar productgericht bedrijf en maakt het mogelijk om nieuw datatalent aan te werven.

A-Inside, het AI-gedreven customer dataplatform van Kwarts, helpt bedrijven om datastromen te centraliseren en te analyseren en zo de customer journey in kaart te brengen. “Een groot voordeel is dat ons systeem geïntegreerd kan worden in een bestaand CRM-systeem”, verklaren CEO Bart Van Proeyen en CCO Ruben De Moor van Kwarts. “We koppelen datastromen uit de bestaande CRM- en ERP-systemen samen met third party data aan ons platform. A-Inside analyseert de data en geeft suggesties over klantenbehoeftes. Dat gebeurt op een zeer overzichtelijke, werkbare manier. We halen de silo’s tussen verschillende diensten binnen een bedrijf weg. Op die manier brengt A-Inside de noden van klanten, zoals zorgverleners, volledig in kaart en worden aanbevelingen gedaan om op die behoeftes in te spelen.”

“We halen de silo’s tussen verschillende diensten binnen een bedrijf weg”, vertelt Bart Van Proeyen, CEO Kwarts.

Vertrouwen van complementaire investeerders

De twee jeugdvrienden kwamen elkaar in de zomer van 2020 opnieuw tegen en sloegen de handen in elkaar om het platform uit te werken. De consultancy-rol van Kwarts verdween naar de achtergrond om het A-Inside-platform te kunnen ontwikkelen. Via online calls konden Bart en Ruben respectievelijk vanuit het hoofdkwartier in de hoogtechnologische Hasseltse Corda Campus en Rubens thuisstad Stockholm het vertrouwen winnen van investeerders. Ze haalden 1,2 miljoen euro op bij Volta Ventures, Imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en ervaren business angels Jean-Marie Vliegen, Wouter Reggers en Wim Van Cappellen.

“De combinatie van sectorervaring, de wetenschappelijke onderbouw alsook de co-create aanpak met klanten sterkt ons vertrouwen in een succesvolle go-to-market-strategie voor Kwarts”, zegt Koen De Waele, Venture Partner bij Volta Ventures. “Het A-Inside-platform zal naadloos intelligentie en inzicht toevoegen aan bestaande CRM-systemen in de life sciences sector.”

Kennis van zaken

Het A-Inside-platform werd binnen het kader van een VLAIO-project ontwikkeld in samenwerking met de cel BIARU van de Universiteit Hasselt en is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek. Bovendien hebben Bart en Ruben elk tien jaar ervaring in life sciences. “We benaderen de industrie met kennis van zaken. Door die achtergrondkennis is er een sterke affiniteit voor life sciences. We werken dus voornamelijk met en voor bedrijven binnen de farma en biotechnologie, zowel in binnen- en buitenland. Vanuit onze ervaring kunnen we pragmatische oplossingen bedenken die werken voor onze klanten. Maar A-Inside is een agnostisch platform: het kan dus ook perfect in andere sectoren geïmplementeerd worden”, verzekert Bart.

“We benaderen de industrie met kennis van zaken en hebben een sterke affiniteit met life sciences”, aldus Bart Van Proeyen.

Op zoek naar sterke profielen

Kwarts heeft reeds opdrachten voltooid in Europa en Azië en heeft een handelsmissie naar de Verenigde Staten op de planning staan. Om aan die verwachte groei te kunnen voldoen, breidt het bedrijf verder uit. “Met het huidige zevenkoppige team staan we zeer sterk op vlak van AI. We zoeken nu sterke profielen in software development en data science, bovenop commerciële profielen. Samen met hen willen we Kwarts verder doen groeien en meer bekendheid verwerven”, besluit Ruben.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This