Barco kiest Salesforce om de customer journey te verbeteren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen

23 juni 2021

Barco, wereldwijd leider in innovatieve oplossingen voor visualisatie en samenwerking, kiest voor Salesforce om de ervaringen voor zijn klanten, partners en werknemers te verbeteren. Om enerzijds het hoofd te bieden aan zakelijke veranderingen en om anderzijds de customer journey te verbeteren, zag Barco in dat het een andere oplossing nodig had die het bedrijf zou ondersteunen in deze uitdagende tijden en tevens een stevige basis zou bieden om de toekomstige groei te kunnen waarmaken.

Barco is een Belgisch bedrijf dat wereldwijd klanten uit diverse sectoren ondersteunt met innovatieve visualisatie- en samenwerkingsoplossingen. De organisatie stelt ongeveer 3.300 mensen tewerk. Barco zet sterk in op innovatie en heeft al meer dan 430 patenten. De activiteiten zijn gespreid over drie belangrijke domeinen: entertainment, gezondheidszorg en ondernemingen.

CRM 2.0

De business verandert snel voor Barco, waarbij de focus van het bedrijf verschuift naar het aanbieden van resultaatgerichte oplossingen in hardware, software en diensten. Het Salesforce-platform zal Barco ondersteunen bij deze overgang naar nieuwe bedrijfsmodellen.

Barco koos voor Salesforce omdat het een end-to-end CRM-oplossing wenste. Barco zocht een platform waarmee het op termijn alle customer touchpoints voor zowel verkoop als service kan beheren. Omdat Barco afhankelijk is van een groot netwerk van distributeurs, resellers, integrators en partners, heeft de organisatie een betrouwbaar en schaalbaar systeem nodig dat de ambities ondersteunt om dat netwerk in alle regio’s uit te breiden en verder te bedienen. Door gebruik te maken van Salesforce Sales Cloud en Service Cloud, Field Service Lightning, Experience Cloud en Commerce Cloud zal Barco de processen in de hele organisatie kunnen stroomlijnen in overeenstemming met de standaarden in de sector.

Aangezien de meeste markten waarin Barco actief is – EMEA, Noord- en Zuid-Amerika, China en APAC – met gelijkaardige uitdagingen kampen, wilde Barco gebruik maken van dit momentum om de processen met best practices doorheen de organisatie te stroomlijnen. Na een analyse van aanbieders op de markt, koos Barco uiteindelijk voor Salesforce als het platform en de partner die hen in staat zal stellen dit te doen volgens de geldende standaarden in de sector. De oplossing omvat: Sales Cloud, Service Cloud, Field Service Lightning, Experience Cloud en Commerce Cloud.

“Met Salesforce hebben we een langetermijnpartner die Barco in staat zal stellen om een nieuw tijdperk aan te vatten. Als hoogtechnologisch bedrijf moeten we innovatief zijn, zowel in onze processen als in onze producten. We moeten ervoor zorgen dat we de juiste tools hebben om onze efficiëntie te verhogen. Want dat is ook wat onze klanten van ons verwachten”, vertelt Marc Spenlé, Chief Digital & Information Officer bij Barco.

“Barco is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zichzelf opnieuw uitvindt in een volledig digitale wereld. Ze hebben een sterke visie – het digitaliseren van elk touchpoint en ervaring voor hun klanten, partners en werknemers, terwijl ze trouw blijven aan de essentie van hun merk”, zegt Angelique de Vries, EVP en CEO Northern Europe bij Salesforce. “We zijn er trots op om hun digitale transformatie te helpen onderbouwen.”

Customer Journey

De customer journey optimaliseren door hun huidige 360°-beeld van de klant te verbeteren, is de belangrijkste doelstelling die Barco met de Salesforce oplossing wil bereiken. Dit zal het bedrijf toelaten om nog meer diensten-op-maat aan te bieden. Dankzij het CRM-platform kunnen alle interacties met de channelpartners verder worden geoptimaliseerd.

Door alle gegevens op één centrale plaats te verzamelen met een proactief platform zoals Salesforce, zal Barco bovendien de efficiëntie en doeltreffendheid van zijn bedrijfsactiviteiten kunnen verhogen. De integratie van Salesforce met de huidige IT-systemen van Barco zal als één enkel ecosysteem werken, wat ook zal resulteren in meer efficiëntere bedrijfsprocessen.

Verder is Barco ervan overtuigd dat het marktleiderschap het cloudinnovatiemodel en de best practices van Salesforce, hen zullen leiden bij de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Het bedrijf denkt daarbij aan nieuwe abonnementsmodellen, pay-per-use mechanismen, preventief onderhoud gebaseerd op diagnostics vanop afstand, XaaS-oplossingen en managed services.

Stijn Henderickx, Senior VP EMEA Region van Barco: “Er is in het gehele bedrijf een digitale transformatie aan de gang. Die omvat onder meer verbeteringen in processen, tools en data, en is vooral zichtbaar in die domeinen waar Barco in interactie gaat met zijn externe klanten. Net hier is de samenwerking met Salesforce van belang, omdat die ons zal helpen bij de implementatie van een uitmuntende CRM Sales en Service Cloud-oplossing. En net dat zijn twee essentiële onderdelen van de customer journey.”

Klaar voor tijdperk na de pandemie

Voor Barco is het project een zeer belangrijke investering om de verwachte potentiële toename van de mogelijkheden in het tijdperk na de pandemie op te vangen. Het is de bedoeling dat Sales Cloud dit jaar nog live gaat. Service Cloud en Field Service volgen in 2022, zodat Barco volledig klaar zal zijn om de nieuwe uitdagingen – zowel de eigen als die van de klanten – aan te gaan op het moment dat de economie zich begint te herstellen van COVID-19.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This