Mechelse scale-up Datashift zoekt 15 nieuwe collega’s met fascinatie voor data

26 mei 2021

Datashift, het technologisch adviesbureau dat bedrijven ondersteunt bij het in kaart brengen, organiseren en benutten van hun data om zo een concrete, positieve businessimpact te creëren, zoekt vijftien nieuwe collega’s met een fascinatie voor data om het groeiende aantal klanten optimaal te ondersteunen. De Mechelse scale-up zoekt onder meer consultants, analisten en projectmanagers die zichzelf verder willen ontwikkelen in een open sfeer van vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Datashift is gespecialiseerd in zowel technologische diensten zoals business intelligence, data governance en data science als in businessgeoriënteerde diensten zoals data strategy en data monetization. Het snelgroeiende bedrijf werd in 2015 opgericht door Nico Huybrechts, die nog steeds aan het roer staat van het ondertussen 45-koppige team. Hij is op zoek naar vijftien nieuwe collega’s die actief zijn in de volledige breedte van het datadomein. “We zoeken zowel mensen met een achtergrond in business intelligence en datawarehouse development, data scientists en data engineers maar zeker ook mensen die de breedte van data governance trajecten aankunnen”, somt hij op. In totaal worden zes starters en negen ervaren data-experts gezocht voor negen verschillende functies. “Een klik met onze manier van werken is belangrijker dan kennis en ervaring” – Nico Huybrechts, oprichter Datashift

“Uiteraard zijn kennis en ervaring belangrijk, maar een klik met onze manier van werken is belangrijker. Dat betekent dat je gelooft dat je dingen samen bereikt als team, weliswaar met een individuele verantwoordelijkheid. We zoeken dus mensen die energie putten uit samen naar iets toewerken, impact creëren of simpelweg het gevoel hebben om nuttig bezig te zijn. Als je dat combineert met kennis en achtergrond in een datadomein of een heel sterke affiniteit met data, krijg je de mooie mix tussen enerzijds doorgedreven data engineering-experten en anderzijds voormalige sportkotters die samen projecten opleveren die op applaus onthaald worden.”

Persoonlijke voorkeuren en sterktes

De Mechelse scale-up zoekt onder meer consultants, analisten en projectmanagers om het toenemende aantal klanten optimaal te ondersteunen. “Uiteraard heeft iedereen een rol in onze projecten die past binnen het domein waar hij of zij zich in wenst te verdiepen”, legt Nico uit. “Dat is echter slechts een van de rollen die je bij Datashift opneemt. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en sterktes kun je intern ook kennis delen of verder onderzoek doen. Dat geeft aan hoe wij onderling samenwerken. Iedereen heeft een titel, maar het belang dat hieraan gehecht wordt, is zeer gering. Twee mensen met dezelfde titel kunnen perfect andere zaken opnemen afhankelijk van de prioriteit binnen het bedrijf of persoonlijke voorkeuren. Dat zorgt zowel voor een flexibele jobinhoud als een wendbare bedrijfsorganisatie, waardoor we effectief dingen gedaan krijgen.”

Samen groeien

Op zes jaar tijd groeide Datashift tot een team van 45 medewerkers met referenties zoals Rode Kruis Vlaanderen, Essentiel, Streamz, Mobile Vikings, Argenta, Q8, D’Ieteren en FCR Media. “De basis van deze groei zit in de manier waarop we omgaan met onze partners maar ook in de open blik die we houden als organisatie”, geeft Nico aan. “Zowel met onze eigen mensen, onze klanten als partners denken we altijd op lange termijn. Dat houdt in dat we altijd transparant en oprecht blijven. Omdat we een groeiend bedrijf zijn, kunnen onze medewerkers samen met ons groeien. Iedereen krijgt vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarbij staat het team altijd klaar om elkaar te helpen. Je hebt echt het gevoel dat je een plekje hebt binnen onze club. Daarnaast doen we samen heel wat plezante activiteiten zoals onze dataTRIP, Final Friday Drinks of sportieve uitdagingen. Je mag zeker zijn dat je jezelf bij ons gaat amuseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This