VMware lanceert Zero Carbon Committed Initiative om wereldwijde activiteiten die CO2-uitstoot verlagen te stimuleren

21 mei 2021

VMware heeft zijn Zero Carbon Committed Initiative voor cloudpartners aangekondigd. Met dit initiatief wil VMware de transitie naar koolstofvrije cloudomgevingen stroomlijnen en zijn klanten helpen om hun doelstellingen op het vlak van duurzaamheid en CO2-uitstoot te behalen door ze in contact te brengen met cloudproviders die op één lijn zitten met hun doelstellingen. 

De deelnemende VMware Cloud Verified-providers moeten in de eerste plaats datacenters beheren op basis van VMware SDDC-technologieën (Software Defined Data Center) die op het vlak van infrastructuur, energiegebruik en CO2-uitstoot efficiënt zijn. Daarnaast moeten ze zich ertoe verbinden dat de stroom voor deze datacenters tegen 2030 van duurzame energiebronnen komt. De in Europa gevestigde partners Atea en OVHcloud en de wereldwijde partners Equinix en IBM hebben zich al bij het initiatief aangesloten.  

“Deel uitmaken van de klimaatoplossing wil ook zeggen dat je die verandering in het hele ecosysteem moet stimuleren”, zegt Chiara Selvetti, Head of Sustainability bij Atea Zweden. “Bij Atea hebben we een duidelijke doelstelling om voor 100% hernieuwbare energiete gaan als onderdeel van onze SBT-doelstelling (Science Based Targets). Dat maakt het voor klanten eenvoudiger om de duurzaamheidsimpact van hun IT-investeringen te begrijpen en voor onze medewerkers ook gemakkelijker om klanten te adviseren bij de duurzame keuzes die ze maken.”  

“Vandaag de dag is iedereen steeds meer afhankelijk van data. De massale overgang van onsite opslag naar cloud-gebaseerde oplossingen is voor onze sector een ongelooflijke kans om het voortouw te nemen en alle bedrijven te helpen om vooruitgang te boeken in hun traject naar meer duurzaamheid,” zei François Sterin, chief industry officer bij OVHcloud. “We zien veel interesse bij al onze klanten om de efficiënte van het datacenter te maximaliseren en we zijn dan ook trots dat we een van de eerste leden van het VMware Zero Carbon Committed Initiative for Cloud Partners zijn en kunnen meewerken aan het charter om tegen 2030 de netto C02-uitstoot tot nul te herleiden.” 

“Voor het klimaat is het cruciaal dat we zo snel mogelijk significante vooruitgang boeken. Daarom ik vind het zeer bemoedigend dat steeds meer bedrijven, waaronder VMware-klanten en -partners, evenals landen zich ertoe verbinden om CO2-neutraal te worden,” aldus Sophie Decock, Country Manager Belux bij VMware. “Dit initiatief bouwt voort op de geschiedenis en strategie van VMware om klanten te helpen hun milieu-impact te verkleinen door hun IT-infrastructuur efficiënter te gebruiken. Het zal voor onze klanten en partners gemakkelijker zijn om hun transitie naar een CO2-arme of zelfs CO2-neutrale economie te versnellen.” 

VMware zet zich al langer in voor duurzaamheid. Het bedrijf was voor de operationele activiteiten in 2020 CO2-neutraal en streeft naar CO2-neutraliteit voor al zijn activiteiten en toeleveringsketen tegen 2030. Deze doelstelling maakt deel uit van de VMware 2030 Agendawaarin staat beschreven dat VMware in10 jaar tijd wil streven naar een rechtvaardigere, meer duurzame en veerkrachtigere wereld. Een belangrijk onderdeel is “Intrinsic Sustainability”-innovatie om klanten te helpen, via de virtualisatie- en cloudoplossingen van VMware en partnerships, hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen door de CO2-uitstoot in verband met hun datacenteractiviteiten te reduceren.   

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This