Beyond Identity breidt activiteiten uit naar Benelux

21 mei 2021

Beyond Identity, leverancier van passwordless oplossingen voor identiteitsbeheer, maakt vandaag bekend dat het zijn activiteiten uitbreidt naar de Benelux en de rest van de EU. Het bedrijf heeft zijn verkoop-, marketing- en engineering-team versterkt en is bezig met de voorbereidingen voor de opening van een datacenter in Frankfurt. De Benelux-regio is door de hoogwaardige internet infrastructuur een belangrijk onderdeel voor de strategische groei van Beyond Identity.

In april 2020 werd Beyond Identity door Silicon Valley-zwaargewichten Jim Clark en Tom (TJ) Jermoluk opgericht, en het bedrijf biedt een revolutionaire oplossing voor identiteitsbeheer zonder wachtwoorden. Het gebruik van onveilige wachtwoorden worden door het platform van Beyond Identity vervangen door asymmetrische cryptografie, een technologie die wordt ingezet binnen het protocol TLS (voorheen SSL: het slotje bovenaan in de adresbalk). De bewezen, veilige en schaalbare aanpak van het bedrijf zorgt ervoor dat wachtwoorden en lastige aanmeldprocedures niet meer nodig zijn. Bovendien maakt het een einde aan cybergevaren zoals  accountovernames en ransomware-aanvallen.

Europa speelt een belangrijke rol in de ambitieuze groeiplannen van Beyond Identity, en dit laten de nieuwe investeringen zien. Beyond Identity wil zijn aanwezigheid onder meer op de volgende manieren versterken:

  • Uitbreiding van het personeel: Beyond Identity heeft in het eerste kwartaal 16 vacatures op het gebied van sales, marketing en engineering ingevuld. Dit aantal zal tegen het einde van 2021 tot ruim 20 zijn gegroeid.
  • De opening van een Britse vestiging: De Europese groeiplannen van Beyond Identity voorzien in het derde kwartaal van dit jaar de  opening van een kantoor in Londen.
  • De opening van een datacenter in Frankfurt: Met deze faciliteit wil het bedrijf voorzien in schaalbare diensten om tegemoet te komen aan de behoeften van Europese klanten die aan strenge veiligheids- en privacyregels moeten voldoen.
  • De opening van een Europees engineering center: Met dit technische expertisecentrum biedt Beyond Identity in regionale technische ondersteuning voor zijn platform.

Deze uitbreiding naar de Benelux en andere EU landen komt in een tijd waarin organisaties worden geconfronteerd met een groeiend aantal digitale risico’s en cyberaanvallen die misbruik maken van traditionele authenticatiemethoden. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk erkennen de noodzaak van beveiliging en privacy, zeker na een recordaantal pogingen tot het kapen van gebruikersaccounts en ransomware-aanvallen die misbruik maakten van gestolen en gelekte wachtwoorden. Beyond Identity stelt zich ten doel om het vertrouwen in authenticatieketens te herstellen door voorgoed een einde te maken aan wachtwoorden als zwakste schakel in de beveiliging.

De beslissing van Beyond Identity om zijn aanwezigheid naar Europa uit te breiden volgt na de realisatie van een reeks van groeimijlpalen en uitbreidingen van het productportfolio. Bovendien heeft het bedrijf onlangs totaal 105 miljoen dollar aan financiering bij investeerders opgehaald. Beyond Identity kondigde recentelijk integraties aan met oplossingen van Auth0, Okta en ForgeRock. Daarmee beschermt het organisaties en hun personeel tegen cyberaanvallen die misbruik maken van aanmeldingsgegevens en maakt het een einde aan frustraties bij eindgebruikers als gevolg van inefficiënte aanmeldingsprocessen.

Said Tom (TJ) Jermoluk, CEO en medeoprichter van Beyond Identity: ” Veel leveranciers gebruiken ten onrechte de term ‘passwordless’. Deze bedrijven passen ‘pleisters’ toe op wachtwoorden, maar elimineren ze niet. Bij Beyond Identity is het onze missie om wachtwoorden volledig uit het proces te halen en we zien enorme kansen om dit te doen in de Britse en EMEA-markt. Onze innovatieve technologie stelt onze klanten in staat om onveilige wachtwoorden te vervangen en zero-trust toegangscontrole te implementeren die gebruikers continu verifieert en de veiligheid van elk apparaat controleert tijdens elk inlogverzoek. De uitbreiding naar Europa is een spannende stap voorwaarts, waarmee we onze missie voortzetten om organisaties sterker te maken en hen te helpen om voor eens en altijd van wachtwoorden af te stappen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This