Ricoh België en The Rent Company stimuleren digitalisering in Belgische scholen

21 mei 2021

Ricoh België gaat in zee met The Rent Company, een servicebedrijf dat digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk maakt. Ook Belgische scholen zijn versneld gaan digitaliseren en hebben daarom nood aan goed informaticamateriaal. Dankzij deze samenwerking kan Ricoh zijn aanbod in scholen uitbreiden met een service die de ICT-afdelingen verder ontlast.

Niet alleen in de bedrijfswereld was telewerk het voorbije jaar een drijfveer voor versnelde digitale transformatie, ook scholen kregen met de uitdagingen van afstandsonderwijs te maken. In Vlaanderen investeert de regering zelfs 375 miljoen euro in ICT-materiaal -en opleidingen om het onderwijs te digitaliseren. Er zijn dus flexibele oplossingen nodig om deze snelle digitalisering te ondersteunen. Ricoh België werkt daarom samen met The Rent Company, een bedrijf dat al verschillende jaren vanuit Lubbeek zowel Vlaamse als Waalse scholen bedient. 

ICT-afdeling ontlasten 

The Rent Company maakt het voor scholen of ouders van leerlingen mogelijk om voor een democratische prijs een goede pc aan te schaffen. Ouders hoeven enkel een kleine maandelijkse vergoeding te betalen en mogen het toestel ook voor privédoeleinden gebruiken. Scholen kunnen bovendien flexibele regelingen treffen als de kostprijs voor sommige ouders een probleem zou blijken. 

De configuratie van de toestellen stemt The Rent Company met de scholen zelf af. Zo zullen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle benodigde software op de laptops staat. Het systeem is dus erg nuttig voor de ICT-afdeling van scholen. Het takenpakket van deze medewerkers is de laatste jaren fors uitgebreid en het is dan ook onbegonnen werk om het beheer van al die nieuwe apparaten er zomaar bij te nemen. In sommige scholen spreken we toch al gauw over zo’n 600 pc’s. 

“Ricoh heeft veel klanten in de onderwijswereld en met deze service willen we ons aanbod voor scholen uitbreiden. Op die manier kunnen we ICT-departementen nog meer ontlasten”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh België en Luxemburg. “The Rent Company levert een complete service zodat scholen de pc’s niet zelf moeten onderhouden. Op die manier worden scholen en ouders volledig ontzorgd in de toegang tot digitaal onderwijs.” 

Laptops die tegen stootje kunnen 

De service van The Rent Company heet ‘Easy4u’ en staat voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en zekerheid. Er wordt zoveel mogelijk met herbruikbare goederen gewerkt, bijvoorbeeld voor de pc-hoesjes, en het bedrijf engageert zich ook om per laptop een boom te planten. De toestellen zijn compliant met de wetgeving en zijn speciaal ontwikkeld om door kinderen te worden gebruikt. Ze zijn onder meer voorzien van een vloeistofwerend toetsenbord, behuizing met een rubberen stootrand, Gorilla-glas en verstevigde scharnieren voor het dagelijkse transport in de boekentas. De batterij kan gemakkelijk een hele dag mee en de laptops beschikken ook over een sterke wifikaart. 

Als er toch een probleem zou optreden, dan biedt The Rent Company een zorgeloze herstelservice aan. De helpdesk is ook tijdens vakantieperiodes beschikbaar en defecte laptops kunnen zelfs thuis worden opgehaald. Het herstel van de pc gebeurt in de kortst mogelijke tijd en intussen kunnen de leerlingen onmiddellijk verder werken met een vervangtoestel. 

“We voelden meteen een goede klik met Ricoh. Net zoals The Rent Company is het bedrijf heel service-minded en wil het klanten zo goed mogelijk bedienen en ontzorgen. Er is ook echt nood aan een dergelijke service om de razendsnelle digitalisering van het onderwijs te ondersteunen. En dat merken we, want tientallen scholen in België hebben intussen al een afspraak gemaakt”, besluit Mark Boelhouwer, Algemeen Directeur van TRC. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This