Benelux belangrijke groeiregio voor Zweeds tech talentplatform Proxify

18 mei 2021

Het Zweedse tech talentplatform Proxify, dat remote developers en opdrachtgevers met elkaar in contact brengt op basis van expertiseniveau, maakt sinds het betreden van de Benelux-markt enkele maanden geleden een sterke groei door. De Zweedse (thuis)markt zal binnenkort zelfs ingehaald worden door Nederland en België in termen van klanten en omzet. Proxify zal de komende periode dan ook meer focus leggen op het stimuleren van verdere groei in onze regio, onder andere door het openen van een lokaal kantoor en het aanstellen van een Benelux-manager. 

Vlnr: William Svedström (Chief Growth Officer), Lee Haynes (COO), Viktor Jarnheimer (CEO)

Vaardigheden centraal

Proxify stelt het screenen van development skills centraal bij het samenbrengen van opdrachtgevers en developers. Bij andere platforms wordt wel gevraagd naar specifieke expertise, maar dit wordt vervolgens niet uitgebreid gecontroleerd. Veel opdrachtgevers missen namelijk de kennis om de vaardigheden van developers intern goed te beoordelen. De developers die bij Proxify zijn aangemeld zijn vooraf uitvoerig getoetst op onder meer hun technische kennis en persoonlijkheid. 

Hierdoor kan Proxify razendsnel de juiste developer aan de juiste klus koppelen. En dat is belangrijk, want organisaties zijn meestal op zoek naar talent dat snel kan meedraaien op een lopend project, en vanaf dag één productief kan zijn. Uiteindelijk wordt slechts 2% van het talent dat zich bij het Proxify-netwerk wil aansluiten ook daadwerkelijk toegelaten. Het netwerk bestaat momenteel uit 400+ professionals.  

Recordgroei

Proxify werd in 2018 opgericht in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De oprichters van het bedrijf zijn zelf ook developers. Mede dankzij corona maakte Proxify het afgelopen jaar in haar thuisland een recordgroei door. Toen in Europa lockdowns van kracht werden, zag het bedrijf groeipercentages van maar liefst 20% op weekbasis.  

“Corona heeft duidelijk gemaakt dat programmeren op afstand heel goed werkt,” zegt Viktor Jarnheimer, CEO en medeoprichter van Proxify. “Het gebrek aan technische expertise in Zweden is zo groot dat bedrijven over de landsgrenzen heen moeten kijken om de developers te vinden die ze nodig hebben. Wat veel mensen ontdekken als ze met remote developers werken, is dat resultaten van een zeer hoog niveau zijn. In Nederland en België zien we dezelfde ontwikkeling.” 

“Gelukkig voor ons is het eenvoudiger geworden om het allerbeste talent aan te trekken nu door corona veel developers niet meer terug naar de kantoortuin willen zodra de pandemie voorbij is. Er is een duidelijke voorkeur onder developers om vanuit huis te blijven werken, vaak vanuit een freelance-positie,” vervolgt Jarnheimer. “Dat blijkt ook uit het feit dat veel van de grootste techbedrijven, zoals Spotify, Facebook, Atlassian en Airbnb, hebben besloten om functies permanent of deels op afstand te houden”. 

Grenzeloze aanpak

Proxify werkt voornamelijk met experts uit Oost-Europa, onder meer omdat daar meer beschikbaar IT-talent is dan in West-Europa. Volgens Jarnheimer is dat een zeer bewuste keuze: “Met name in de kleinere steden in Oost-Europa zijn de kwalitatief zeer hoogwaardige ontwikkelaars te vinden. Er is daar minder concurrentie van de grote bedrijven, waardoor meer talent beschikbaar is. Om taal geen barrière te laten zijn, worden developers door ons uitgebreid getest op hun Engelse taalvaardigheid.” 

§Op dit moment realiseert Proxify een jaar-op-jaar omzetgroei van meer dan 100%, is het winstgevend en heeft het een omzet run-rate van meer dan 6 miljoen euro. Proxify heeft vanwege de heersende startup-cultuur voor de stap naar Nederland gekozen, een groot deel van de oorspronkelijke klantenkring bestaat namelijk uit startups en scaleups. Inmiddels behoren onder andere Label ASignum en Tradingbot tot de klanten van Proxify in de Benelux-markt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This