PayPal versnelt digitale transformatie met Google Cloud

17 mei 2021

Google Cloud en PayPal versterken hun samenwerking om de digitale transformatie van PayPal te versnellen en in veranderende klantbehoeften te voorzien. Google Cloud zal zowel infrastructuur- als analysemogelijkheden bieden voor de verdere groei van PayPal en helpt het bedrijf transactiegegevens op grote schaal te verwerken.

Als een grote stap voorwaarts in zijn hybride cloudstrategie, verplaatst PayPal meer van de kerninfrastructuur en productietaken naar Google Cloud. Een belangrijke reden voor deze verschuiving is de toename van digitale handel als gevolg van de pandemie. Die leidde tot een piek van 24 procent in het totale aantal actieve klantaccounts van PayPal, met nu in totaal 392 miljoen actieve gebruikers aan het einde van het eerste kwartaal van 2021.

Met de infrastructuuroplossingen van Google Cloud kan PayPal in slechts enkele uren capaciteit aan hun infrastructuur toevoegen; een proces dat anders maanden zou duren. Tijdens piekmomenten, de intensievere online winkelperiodes zoals Black Friday en Cyber ​​Monday, kon PayPal daardoor 1000 betalingen per seconde verwerken. Dit is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2019.

“We kunnen alleen snel ontwikkelen, bouwen en implementeren als we een infrastructuur hebben die net zo wendbaar is als wij”, vertelt Wes Hummel, Vice President Site Reliability & Cloud Engineering bij PayPal. “Door gebruik te maken van de kracht van de cloud, kunnen onze teams zich concentreren op het leveren van de beste producten, mogelijkheden en diensten aan onze klanten. Als onderdeel van ons strategisch partnerschap, werken we zij aan zij met Google Cloud om onze infrastructuur voor de toekomst op te schalen en veilig te stellen.”

Derek White, Vice President of Global Financial Services bij Google Cloud: “E-commerce is sterk toegenomen tijdens de pandemie, waarbij mensen minder contant geld gebruikten. Dat zorgt voor veel vraag naar betalingsproviders. Samen met PayPal maken we winkelen en e-commerce gemakkelijker, sneller en veiliger. Een overwinning voor bedrijven en consumenten.”

Google heeft onlangs ook PayPal geïntroduceerd als betaalmethode voor Google Ads en Google Workspace. Door deze optie toe te voegen, kan Google het PayPal-ecosysteem van consumenten en verkopers beter van dienst zijn. Deze betalingsoptie is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten en geselecteerde Europese landen. Bedrijven en consumenten kunnen PayPal ook tijdens het afrekenen gebruiken in Google Play en Buy on Google.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This