BNP Paribas Fortis automatiseert kredietkaartafschriften via CARO

14 mei 2021

Grootbank BNP Paribas Fortis gaat kredietkaartafschriften digitaal ter beschikking stellen aan de boekhouders van ondernemers. Daartoe maakt de bank gebruik van CARO, de nieuwe dienst van CodaBox, een dochterbedrijf van de Belgische fintech Isabel Group. De dienst is meteen beschikbaar voor de accountants van de 60.000 ondernemers van BNP Paribas Fortis en Fintro, voor wie CodaBox de CODA-bestanden vandaag reeds aflevert.

Momenteel voegen accountants de transacties op de uitgavenstaat van hun klanten manueel toe in de boekhouding. Met BNP Paribas Fortis en Fintro gaat de grootste bancaire groep van het land dit manuele proces nu automatiseren. Van zodra hun boekhoudsoftware het toelaat, worden de digitale kredietkaartafschriften van de ondernemers automatisch bij de accountants bezorgd. Is dat technisch nog niet mogelijk, dan worden de klanten alvast geholpen met een tussentijdse oplossing via pdf.  

Marie Costers, Managing Director van CodaBox: “Deze dienst zal jaarlijks ongeveer een miljoen kredietkaartafschriften digitaliseren. Gedaan met ontbrekende of achterblijvende afschriften bij de maandelijkse of trimestriële btw-aangifte. We bezorgen boekhouders gemoedsrust, helpen tijd besparen en tikfouten vermijden. Er is in onze branche een echte digitale versnelling, dus we verwachten dat andere banken snel zullen volgen.”

Mits toestemming van de kaarthouder koppelt CodaBox de uitgavenstaten met de boekhouding van hun cliënt, net zoals de fintech dat ook doet voor de afschriften van gewone bankrekeningen (CODA). CodaBox lanceerde CARO vorig jaar.   

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This