Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

11 mei 2021

 Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van Cryptshare.

Criminelen misbruiken op grote schaal vertrouwde communicatiemiddelen zoals e-mail om bedrijven op te lichten. Deze situatie is verder verergerd door de coronapandemie en het advies om thuis te werken. Daardoor zijn organisaties nog afhankelijker van digitale communicatie. Het is daarom belangrijker dan ooit dat bedrijven veilig online informatie kunnen uitwisselen. Hiervoor moeten zij zekerheid hebben over de identiteit van medewerkers, klanten, leveranciers en ketenpartners. 

Versleuteling en identificatie

Signicat en Cryptshare bundelen nu de krachten om Nederlandse organisaties weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit. Signicat is gespecialiseerd in de verificatie van digitale identiteiten, terwijl Cryptshare oplossingen biedt voor een versleutelde uitwisseling van gegevens. Beide partijen zien vanuit het bedrijfsleven en de overheid een groeiende behoefte aan een oplossing die deze twee werelden samenbrengt. Tot op heden zijn er echter geen gebruiksvriendelijke oplossingen voor sterke e-mailencryptie én een betrouwbare identiteitscontrole van de verzender en ontvanger.

Met de samenwerking willen Signicat en Cryptshare hier verandering in brengen. Inmiddels zijn de bedrijven gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijke oplossing. Daarin worden verschillende facetten meegenomen. Denk hierbij aan veiligheid, vertrouwelijkheid en traceerbaarheid, maar ook compliance met wet- en regelgeving zoals de Europese verordening eIDAS. Optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruiker is eveneens een belangrijk uitgangspunt. Signicat en Cryptshare zien diverse toepassingen, zowel in de B2C- als de B2B-markt. 

Complementaire technologieën

“Het vaststellen van digitale identiteiten is een cruciaal onderdeel van veilige digitale communicatie”, zegt Thijs Vink, General Manager van Signicat Benelux en Duitsland. “Deze samenwerking met Cryptshare, een autoriteit op het gebied van veilige gegevensuitwisseling, is dan ook een logische stap voor Signicat. Onze technologieën zijn complementair en onze klanten staan uiteindelijk voor dezelfde uitdagingen rondom informatiebeveiliging. We kijken ernaar uit om samen met Cryptshare nieuw marktpotentieel te benutten.”

“De beveiliging van e-mail is door deze samenwerking niet langer afhankelijk van waarvandaan de e-mail beveiligd wordt verstuurd. Met de koppeling van Signicat en Cryptshare is het mogelijk om de authenticatie te baseren op een elektronische identiteit (eID) zoals DigiD, iDIN of eHerkenning in Nederland en andere eID’s in het buitenland. Hiermee wordt de eenvoud van zowel het versturen als het ontvangen van een beveiligde e-mail sterk verbeterd”, aldus Lucien Barink, General Manager Benelux van Cryptshare.

De gezamenlijke oplossing van Signicat en Cryptshare is naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This