Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten

11 mei 2021

Hudson Cybertec, gespecialiseerd in cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems (IACS), is per 5 mei 2021 gelieerd aan de Kiwa Groep. De onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsorganisatie Kiwa wil met een deelneming in Hudson Cybertec het portfolio in de cybersecuritymarkt verder verstevigen, terwijl Hudson Cybertec kan profiteren van het wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van certificering.

Beide 100% Nederlandse bedrijven zijn volledig complementair in hun dienstverlening en ervaren sterke synergie. Gezamenlijk zetten zij zich als totaalaanbieder op gebied van cybersecurity en (product-)certificering in voor het beveiligen van de primaire processen van bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland.

Als cybersecurity dienstverlener met een primaire focus op de Operationele Technologie (OT), ondersteunt Hudson Cybertec vanuit Nederland wereldwijd organisaties met het digitaal weerbaar maken en houden van hun Industriële Automatisering & Controle Systemen. Met een integrale en pragmatische aanpak, waarin aandacht is voor mens, organisatie en techniek, bedient Hudson Cybertec de markt met een groot scala aan onafhankelijke cybersecurity audits en assessments, OT netwerk- & compliance monitoring en consultancy diensten. Bovendien is de organisatie nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks en wordt daarbij mondiaal gezien als Subject Matter Expert. Hudson Cybertec blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren.

Kiwa is op het gebied van cybersecurity al langere tijd actief, onder meer met services rondom certificering zoals tegen de GDPR/AVG en de internationale normenreeksen IEC 62443 en ISO 27000. Dat de cybersecurityexperts van Hudson Cybertec nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks, maakt de cirkel in zekere zin rond. Kiwa krijgt, met deze samenwerking, diepgaande kennis van cybersecurity voor industriële automatiserings- en controlesystemen en Hudson Cybertec ziet een sterk groeipotentieel om de positie in de markt verder te verstevigen. 

Managing director van Hudson Cybertec, Marcel Jutte is zeer verheugd om met Kiwa de krachten te bundelen en zo de BV Nederland (en daarbuiten) meer digitaal weerbaar te maken én te houden: “Technische en maatschappelijke ontwikkelingen staan niet stil, net als nationale en internationale wet- en regelgeving. Dit in combinatie met de steeds grotere connectiviteit en complexiteit van de verschillende processen in zowel de publieke als private sector noodzaakt tot certificering van cybersecurity en compliance monitoring. Het aantoonbaar op orde hebben van cybersecurity wordt steeds belangrijker.”

Ook Ron Scheepers, Executive Vice President bij Kiwa ziet veel kansen door de samenwerking met Hudson Cybertec: “Kiwa keurt al ruim 70 jaar producten en processen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en is steeds nadrukkelijker actief in het werkveld cybersecurity. Certificatie van IT en OT systemen toont aan dat risico’s op gebied van cybersecurity beheersbaar zijn. En dat geeft voor onze klanten én haar afnemers een veilig gevoel. Toegang tot de expertise van Hudson Cybertec sluit perfect aan op de ambitie in cybersecurity van Kiwa. Met deze samenwerking combineren we de specialistische kennis van Hudson Cybertec met de kennis van Kiwa van de verschillende nationale en internationale marktgebieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This