Finse speler van refurbished iPhones nu ook actief in België

11 mei 2021

Swappie, de Finse verkoper van refurbished iPhones, opent nu ook de virtuele deuren van zijn webshop in België. Met de komst van Swappie wordt het veiliger en eenvoudiger om tweedehands iPhones van hoge kwaliteit te kopen en verkopen. Zo bespaart de consument op de hoge kosten van de aankoop van een iPhone en draagt hij of zij tegelijk bij tot een beter klimaat door hergebruik van waardevolle materialen. Met het sterke aanbod van 24 maanden garantie op alle smartphones en een uitgebreid technisch testproces vooraf werd Swappie op enkele jaren tijd marktleider In de Noordse landen. 

De missie van Swappie is rechtdoorzee: alle moeilijkheden en twijfels die vaak bij het kopen van een refurbished smartphone komen kijken, wegnemen via een transparante en gestroomlijnde dienstverlening waarbij klanten steeds zeker zijn van hoge kwaliteit. Meer dan 300.000 personen kochten al een refurbished iPhone op Swappie. Swappie richt zich momenteel zowel op Scandinavië als op de rest van Europa met webshops in onder andere Italië, Duitsland, Nederland en nu ook België. 

Betrouwbaarheid

De iPhones van Swappie zijn online te koop en hebben elk een beschrijving van de staat waarin ze verkeren, van ‘zo goed als nieuw’ tot ‘aanvaardbaar’. Swappie verkoopt niet zomaar tweedehands modellen, maar zet in op refurbished iPhones, tweedehands toestellen die nauwkeurig worden geïnspecteerd en zorgvuldig hersteld indien nodig. Alle telefoons ondergaan namelijk steeds een uitgebreide technische test in 52 stappen voordat ze te koop worden aangeboden. Dit zorgt ervoor dat klanten altijd een product van de hoogste kwaliteit ontvangen. “Als we tijdens de testfase een fout ontdekken, voeren we alle nodige reparaties uit in onze gespecialiseerde fabriek. Daarbovenop krijgt de klant een garantie van 24 maanden, dat is even lang als de garantie op een gloednieuwe iPhone”, zegt Sami Marttinen, CEO bij Swappie.

Het is verder ook mogelijk om oude iPhones aan Swappie te verkopen. Op de website vullen verkopers een aantal belangrijke gegevens in over de staat van de telefoon waarna ze een waardeschatting ontvangen. Vervolgens ontvangen ze een verzendlabel en wanneer de technici van Swappie de staat van de telefoon hebben geverifieerd, wordt het geld overgemaakt. 

Het begon na een scam

Wereldwijd zijn 206,7 miljoen tweedehands smartphones verkocht in 2019. De tweedehandsmarkt toont dat er een grote vraag is naar eerder gebruikte smartphones. De aankoop van tweedehands toestellen levert besparingen op als je niet telkens voor een nieuw model kiest. Met de stijgende vraag naar tweedehands modellen neemt echter ook het aanbod aan frauduleuze websites of de verkoop van smartphones op de zwarte markt toe.

“Zelfs als je een nieuw toestel van een kennis koopt, mis je de garantie dat alles perfect in orde is. Het idee voor Swappie is dan ook ontstaan uit een slechte ervaring met het kopen van tweedehands smartphones online. Daar heb ik persoonlijk ervaring mee. Ik werd opgelicht en merkte dat ik niet het enige slachtoffer was. Daarom wou ik een veiliger en handiger alternatief creëren voor het online kopen van tweedehands en refurbished smartphones”, vertelt Sami Marttinen. 

Hart voor het klimaat

In slechts vijf jaar tijd veroverde Swappie de markt voor refurbished iPhones in belangrijke klimaatneutrale voorvechters als Finland, Zweden, Denemarken, Nederland, Duitsland en Italië. Momenteel is Swappie niet alleen marktleider in Scandinavië, maar is het bedrijf ook benoemd tot een van de snelst groeiende scale-ups van Europa door Sifted. Swappie opent zijn online webshop nu ook in ons land, aangezien België het hart van Europa is enerzijds en een voorstander van de Europese klimaatdoelstellingen is anderzijds. 

“We hebben voor België gekozen omdat Belgen meer en meer met milieu en klimaatneutraliteit bezig zijn. Door refurbished iPhones te kopen, wordt de levensduur van het product verlengd, worden gevaarlijke chemicaliën uit de bodem gehouden en worden waardevolle grondstoffen gespaard. Uit recente cijfers blijkt bovendien dat de energie die wordt gebruikt om een nieuwe smartphone te produceren gelijk staat aan het stroomverbruik van een smartphone gedurende tien jaar”, vertelt Sami Marttinen.

Het is is verder Swappies ambitie om refurbished consumentenelektronica mainstream te maken. “Tegenwoordig is praktisch iedereen in het bezit van een smartphone. Wanneer we allen om de twee à drie jaar een nieuwe telefoon kopen, heeft dat zeer nefaste gevolgen voor onze planeet. Door meer in te zetten op de koop en verkoop van refurbished smartphones, kunnen we al een grote stap zetten voor een groenere toekomst”, aldus Sami Marttinen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This