RoboRana en Be Informed lanceren Robo Orchestrator

11 mei 2021

RoboRana en Be Informed, specialisten op het vlak van Intelligent Process Automation (IPA) en low code, lanceren samen de Robo Orchestrator. Deze hyperautomation tool maakt het mogelijk om verschillende RPA (robotic process automation)-bots in een proces aan elkaar te schakelen. Hierdoor kan de stap genomen worden van taakautomatisering naar end-to-end automatisering, ongeacht het type proces of de technologie waarmee men werkt. Met de Robo Orchestrator brengen de partners hyperautomation in de praktijk en willen ze bedrijven nog beter ondersteunen bij het verhogen van hun efficiëntie.

“Robotic process automation is op dit moment vaak meer ‘robotic task automation’ dan echte end-to-end procesautomation”, vertelt Roel Hoeks, managing partner van RoboRana Nederland. “De stap naar hyperautomation en end-to-end procesautomatisering komt steeds dichterbij, maar kan pas genomen worden wanneer verschillende taken die deel uitmaken van een groter proces achtereenvolgens en geautomatiseerd worden uitgevoerd. De Robo Orchestrator vult deze behoefte nu in. De tool bundelt meerdere bots die werken op basis van RPA-technologie waardoor bedrijven nu echt volledige bedrijfsprocessen kunnen automatiseren van A tot Z.”

Hybride werkkracht

RoboRana ontwikkelde de Robo Orchestrator samen met Be Informed, een low-codespecialist uit Apeldoorn die zich focust op digitale transformatie en de automatisering van kenniswerk. “De tool ondersteunt het human in the loop principe, een medewerker die zich niet langer hoeft bezig te houden met repetitieve taken, maar oplossingen zoekt wanneer het proces tegen een probleem aanloopt. Die menselijke interventie is dus enkel noodzakelijk als er iets fout gaat of wanneer er op het einde of in het midden van het proces goedkeuring vereist is”, geeft Roel Hoeks aan. 

De combinatie van robots en een human in the loop vormt de hybrid workforce. Dat zorgt voor een duidelijk overzicht voor de medewerker, maar vooral voor meer efficiëntie aangezien een medewerker niet langer elke taak hoeft aan te sturen. Op die manier neemt de productiviteit voor bedrijven toe en winnen medewerkers heel wat tijd aangezien repetitieve taken verdwijnen en ze zich kunnen toespitsen op activiteiten die waarde toevoegen.

Complementariteit

RoboRana maakt bij RPA gebruik van robots op meerdere platformen, zoals UiPath, Automation Anywhere en BluePrism. Die robots voeren manuele en repetitieve taken uit die gebaseerd zijn op business rules. In het platform van Be Informed komen die business rules op een centrale plaats samen, terwijl de verscheidene taken na elkaar een proces vormen dat via de Robo Orchestrator nu als één geheel geautomatiseerd wordt. 

Het platform voor business process automation van Be Informed vervolledigde voor RoboRana de puzzel om end-to-end automatisering mogelijk te maken. Daarom gaan beide bedrijven nu ook een structureel partnerschap aan. Martijn Steffers, Director of Sales and Marketing bij Be Informed, legt uit: “Roborana is een echte specialist op het vlak van RPA en wij zijn dat op het gebied van Intelligent Process Automation. Zo vullen wij elkaar goed aan en vanuit deze complementariteit zijn wij dan ook een partnerschap aangegaan. Door de samenwerking wordt het niet alleen mogelijk om end-to-end processen te automatiseren, maar ook om verschillende processen te orkestreren. Ik verwacht dat wij met deze samenwerking veel organisaties kunnen ondersteunen bij hun volgende stap op het gebied van digitalisering.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This