Okta rondt overname van Auth0 af

4 mei 2021

Identity provider Okta, heeft bekendgemaakt dat de overname van Auth0, een identityplatform voor applicatieteams, met succes is afgerond. Okta en Auth0 richten zich samen op een brede verscheidenheid van use cases op het gebied van digitale identity om iedereen veilig en onbelemmerd toegang tot elke technologie te bieden. De aandelentransactie met een geschatte waarde van 6,5 miljard dollar zal Okta’s groei op de identitymarkt van 80 miljard dollar een extra boost geven.

Auth0, dat als onafhankelijke business unit binnen Okta opereert, wordt geleid door Auth0’s Chief Executive Officer en medeoprichter Eugenio Pace, die rechtstreeks rapporteert aan Todd McKinnon, Chief Executive Officer en medeoprichter van Okta. De beide platforms van Okta en Auth0 worden op dezelfde wijze voortgezet en ondersteund en na verloop van tijd geïntegreerd. Als gevolg hiervan kunnen innovaties sneller worden uitgevoerd waardoor de Okta Identity Cloud nog aantrekkelijker wordt voor het hele spectrum van klanten en gebruikers.

“Identity is tegenwoordig een van de meest strategische investeringen die een organisatie kan doen. Eén uniform identityplatform kan een hele organisatie transformeren door zowel klanten als werknemers naadloze en veilige toegang te bieden”, aldus McKinnon. “Okta en Auth0 hebben altijd een gemeenschappelijke visie op de markt voor identity gehad. We zijn allebei cloud-first organisaties die het belang van onze klanten voorop hebben staan. Nu we onze krachten bundelen, kunnen we enorm veel meerwaarde genereren door onze klanten meer keuze, meer flexibiliteit en meer innovatiemogelijkheden te bieden. Samen gaan we de toekomst van online identity vorm geven en developers meer mogelijkheden bieden om oplossingen te bouwen die op identity zijn gebaseerd.”

Pace: “Okta en Auth0 bundelen vandaag de krachten, waardoor twee uitzonderlijke organisaties worden samengevoegd. Ik ben ervan overtuigd dat we onze gemeenschappelijke visie om iedereen veilig toegang te bieden nu werkelijk tot stand kunnen brengen.” “Auth0 heeft zich er altijd al op toegelegd om productontwikkelaars mogelijkheden voor innovaties te bieden. Nu we één organisatie met een gemeenschappelijke visie en gecombineerde resources zijn, kunnen we dat streven nog meer kracht bijzetten.”

De uitgebreide en flexibele identityplatforms van Okta en Auth0 vullen elkaar in alles aan en hebben een oplossing voor elke use case, ongeacht de doelgroep of de gebruiker. Okta, de pionier op het gebied van cloud-identity, biedt zowel betrouwbaarheid op enterpriseniveau als beveiliging van wereldklasse, en beschouwt het succes van de klant als de allerhoogste prioriteit voor organisaties van klein tot groot. Auth0 is gebouwd door developers voor developers. Applicatieontwikkelaars over de hele wereld werken graag met Auth0 vanwege de uitbreidingsmogelijkheden, het gebruiksgemak, de schat aan documentatie en de developervriendelijke experience. Okta en Auth0 voegen de expertise van de developercommunity en de enterpriseomgeving samen om identityoplossingen te bieden die niet alleen breder en diepgaander zijn, maar ook beter geschikt zijn om snel te integreren in de tech stack van moderne developers.

“Bij Kiva zien we het als onze missie om achtergestelde community’s over de hele wereld meer kansen te bieden door de toegang tot financiële middelen te verbeteren. Identity speelt een belangrijke rol om dat doel te realiseren”, aldus Ken Leung, EVP of Engineering bij Kiva. “We gebruiken Auth0 om veilige authenticatie te bieden aan de partners en kredietverstrekkers van Kiva. En we gebruiken Okta’s workforce identity om ons team toegang te geven tot de cruciale technologieën die het nodig heeft om de miljoenen wereldwijde ondernemers in ons netwerk zo goed mogelijk van dienst te zijn. We vertrouwen op Okta en Auth0 om onze mensen en onze technologie met elkaar te verbinden en we verheugen ons op alle ontwikkelingen en innovaties die ze ons gaan brengen.”

“Vertrouwen is onmisbaar om elkaar te identificeren in een digitale wereld”, zegt Jay Bretzmann, Program Director for Cybersecurity Products bij IDC. “Okta en Auth0 bieden de developervriendelijke en cloudgerichte tools waarmee wij de beveiliging naar een hoger niveau kunnen tillen. Zij bouwen de platforms en de technologie die we nodig hebben om steeds weer een volgende stap te zetten. Eenvoudig, elegant en klantgericht.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This