Lennox organiseert Learning Month voor de HVAC-R sector

14 april 2021

LENNOX EMEA, een aanbieder van luchtbehandeling- en koelapparatuur voor onder andere serverruimtes en datacenters, organiseert een inhoudelijk rijke ‘Learning Month’, die loopt van 15 april tot 15 mei. De Learning Month omvat een reeks gratis online webinars (in lokale talen) die professionals in de HVAC-R (Heating, Ventilation, Air Conditioning en Refrigeration) industrie doelgericht inzicht en strategie biedt om hun competenties naar een hoger niveau te tillen.

Een van de belangrijkste doelstellingen van deze informatieve webinars is het bieden van inzicht en begeleiding over nieuwe ontwikkelingen en trends in de sector. Er zal met name aandacht worden besteed aan verschillende wijzigingen in de Europese regelgeving, zoals F-Gas en EcoDesign 2021, zodat klanten de essentiële troeven in handen krijgen om zich voor te bereiden op het hoogseizoen en potentiële rendementen te maximaliseren.

Een goed begrip van de veranderingen in de regelgeving is van vitaal belang voor alle professionals in de HVAC-R sector, van consultants en ontwerpers, tot installateurs, facility managers en onderhoudspersoneel. Aangeboden door de gerenommeerde Lennox University, zoomt elk webinar in op een specifiek onderwerp dat is gesignaleerd als een ‘gebied van zorg/interesse’ middels discussies met klanten.

Zo zal het eerste webinar het gebruik van A2L in koeltoepassingen behandelen. Beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans, worden op 15 april koeltechnische installateurs en groothandelaren bijgepraat over A2L koudemiddelen, hun samenstelling en hun gebruik conform de huidige regelgeving. Relevante regelgevingsstudies bieden daarbij inzicht in de belangrijkste voordelen van A2L koudemiddelen, terwijl de deelnemers tevens meer te weten zullen komen over de berekening van toelaatbare koelvulling/-belastinggrenzen en de principes van risicoanalyse.

Het is voor professionals in de sector van het grootste belang om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de regelgeving en daartoe biedt dit webinar een geweldige kans om kennis op te bouwen en meer te leren over de transitie naar nieuwe koudemiddelen.

De daaropvolgende webinars zijn specifiek gericht op HVAC toepassingen. Zo zal Lennox op 22 april, middels het vergelijken van koudemiddelen, uitleggen waarom R32 een verstandige keuze is voor rooftop units en hoe een soepele overgang van R410A kan worden gerealiseerd. Hierbij zullen installateurs, technici en eindgebruikers meer te weten komen over R32 als een A2L koudemiddel, over de geschiktheid voor verschillende projecten en over de van toepassing zijnde regelgeving. Er zijn zes taalopties beschikbaar: Duits, Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans en Portugees.

Op 28 april wordt aandacht besteed aan de specifieke kenmerken van de overstap op een ander koudemiddel in HVAC toepassingen. Tijdens dit webinar wordt uiteengezet hoe de F-Gas regelgeving de HVAC-industrie beïnvloedt en wordt de opkomst van verschillende lagere GWP koudemiddelen belicht. Installateurs en technici worden hierbij geïnformeerd over de impact van deze trend en hoe ze voor een probleemloze overgang kunnen zorgen. De taalopties voor dit webinar zijn Duits, Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Portugees.

Dezelfde taalopties gelden voor het daarop volgende webinar op 4 mei, waarin de belangrijkste onderwerpen voor optimale energie-efficiëntie aan de orde komen. Zowel eindgebruikers als onderhoudsprofessionals zullen profijt hebben van deelname aan deze presentatie, die zowel focust op het selecteren van de juiste IAQ (indoor air quality) oplossing, als op het tegelijkertijd managen van het energieverbruik, het upgraden van de ventilatortechnologie, cloudgebaseerde monitoring en EcoDesign 2021.

De Learning Month wordt op 11 mei afgesloten met een webinar over het kiezen tussen een rooftop of een chiller/AHU oplossing. De verschillen tussen de beide oplossingen, gecombineerd met best-practice selectiecriteria, zullen installateurs, engineers en eindgebruikers inzicht geven in de basisprincipes die nodig zijn om tot een optimale beslissing te komen. Dit webinar is beschikbaar in het Duits en het Nederlands.

Uiteindelijk biedt kennis vele mogelijkheden. Met name biedt kennis de gelegenheid om slimme keuzes te maken om koel- en HVAC units te optimaliseren op het gebied van prestaties en efficiëntie. Bovendien is het een bron van advies en expertise. Iedere deelnemer aan een van de webinars tijdens Learning Month krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de betreffende Lennox HVAC-R specialist.

Voor registratie ga naar www.lennoxemea.com/learningmonth, waar tevens een volledige agenda te vinden is met alle webinar thema’s, data, tijdstippen en taalopties.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This