Zolder biedt kmo betaalbare en eenvoudige security-app

13 april 2021

Security is bij kmo-bedrijven vaak het ondergeschoven kindje. Ze hebben er de mensen en het budget niet voor. Dat maakt deze doelgroep een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Voor de vier doorgewinterde cybersecurity-experts van start-up Zolder reden om Attic te introduceren. Deze eenvoudige, goedkope en toekomstbestendige app maakt kmo-bedrijven die gebruikmaken van Microsoft 365 digitaal weerbaarder. 

De meeste securityproducten zijn ontwikkeld voor bedrijven met meer dan duizend medewerkers. Nederland kent echter vooral kmo-organisaties. Voor deze grote markt zijn nauwelijks securityoplossingen beschikbaar. Zolder brengt daar verandering in met Attic. Dit zijn de kenmerken van de app die kmo-bedrijven zullen aanspreken: 

1. Geautomatiseerd – Voor veel kmo-ondernemers is cybersecurity te ingewikkeld, waardoor zij niet goed weten wat er precies fout kan gaan. Zij beschikken niet over het budget en de mensen voor een eigen securityafdeling. Het inschakelen van een externe dienstverlener is doorgaans te duur. Attic is daarom ontwikkeld als een dienst die consultancy overbodig maakt. Het Attic-platform is gekoppeld aan de Microsoft 365-cloudomgeving van de kmo-ondernemer. Scripts controleren automatisch of de security-instellingen binnen de cloudomgeving correct zijn. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een security-incident, staan de cybersecurity-experts van Zolder klaar om te helpen. 

2. Eenvoudig – Op het moment dat Attic een securityprobleem detecteert, ontvangt de klant een waarschuwing in begrijpelijke taal. De ondernemer begrijpt daardoor zelf wat er gebeurt. Attic stelt ook verbeteringen voor. Denk hierbij aan het advies om bepaalde kwaadaardige apps uit te schakelen. Dankzij deze concrete handvatten kunnen kmo-ondernemingen zelf het probleem direct via hun smartphone oplossen en risicovol gedrag vermijden. 

3. Snel handelen bij incidenten – Securitygebeurtenissen gebeuren vrijwel altijd onverwachts. In plaats van rapportages via een e-mail, zet Zolder een mobiele app in. Hiermee is het mogelijk om kmo-ondernemers op elk moment van de dag snel te adviseren. Of de ondernemer nu achter zijn werkplek zit, in een vergaderzaal is, op het schoolplein staat of aan het sporten is. 

4. Betaalbaar dankzij standaardisatie – Attic richt zich op kmo-ondernemers die gebruikmaken van Microsoft 365. De kantoorsystemen van deze bedrijven zijn daardoor identiek, waardoor Zolder ze technisch gezien op dezelfde manier kan helpen. Dit maakt maatwerk overbodig en Attic uiterst schaalbaar. Op het moment dat Zolder of anderen een nieuwe aanvalstactiek ontdekken, hoeft de start-up maar één oplossing te bouwen en deze beschikbaar te stellen voor alle gebruikers. Zolder kan zich daardoor vooral richten op de bedreigingen waartegen ze kmo-firma’s moeten beschermen.  

5. Gebruikmakend van ingebouwde security – Microsoft heeft al een heleboel (gratis) securityfunctionaliteiten ingebouwd in Microsoft 365. Die zijn van hoge kwaliteit, maar niet altijd even eenvoudig in gebruik. Attic helpt kmo-ondernemers met het eenvoudig aan- of uitzetten hiervan. Hierdoor behoren complexe securitytools en dure implementatietrajecten tot het verleden. Kmo-bedrijven maken slechts gebruik van de securityfeatures die al beschikbaar zijn, maar worden geholpen bij het goed inzetten hiervan. 

6. Betrouwbaar – Het Attic-platform is gebouwd en wordt onderhouden door zeer ervaren Nederlandse softwarebouwers en ethical hackers. Onder meer Wesley Neelen en Rik van Duijn zijn in de afgelopen jaren bekende namen geworden in de internationale securityscene. Hun securitykennis en -inzichten worden wereldwijd gepubliceerd. Daarnaast geven zij lezingen op diverse nationale en internationale podia.  

Security verworden tot luchtbel

De start-up Zolder is opgericht door vier diehard cybersecurity-experts die jarenlang voor grotere securitybedrijven hebben gewerkt en zijn gespecialiseerd in cybersecurityonderzoek. De vier beschikken over specifieke vaardigheden op het gebied van hacken, malware, reverse engineering, data-analyse en ICT-beheer. “Met behulp van onze mobiele app Attic kan vrijwel iedereen in een organisatie security-inzichten halen uit cloudfuncties”, zegt Rik van Duijn, ethical hacker bij Zolder. “We vertalen deze in een begrijpelijke structuur, geven adviezen hoe hiermee om te gaan en gebruikers kunnen deze met een druk op de knop toepasbaar maken. Hiermee willen we het probleem oplossen dat kmo-ondernemers slecht beveiligd zijn. Sterker nog, we bieden ze een securityniveau dat vooralsnog alleen voor de hele grote bedrijven was weggelegd.” 

Erik Remmelzwaal, Managing Director bij Zolder: “Kmo-ondernemers volgen steeds minder goed wat security behelst. Dit staat in schril contrast met de aanbodzijde van security, waar een biljoen bedrijven producten op basis van superspecifieke features aan de man brengen. Dat werkt dus niet en daardoor is security niet alleen een bubbel maar ook nog eens een luchtbel. Bij Zolder willen we juist iets doen waar bedrijven buiten de bubbel daadwerkelijk iets aan hebben. Vooralsnog richten we ons op Microsoft, maar Attic zal snel hierna worden uitgebreid om meerdere bronnen te ondersteunen, van andere cloudleveranciers tot openbare bronnen.” 

Verkrijgbaarheid

Attic is verkrijgbaar vanaf 20 euro per maand per onderneming. De security-app is te vinden in de appstores van Google en Apple. De app wordt in eerste instantie gelanceerd in Nederland, maar wordt op korte termijn ook uitgerold in het buitenland – te beginnen met Europa.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This