Dell Technologies geeft AI en Edge Computing een boost met een nieuwe generatie PowerEdge servers

24 maart 2021

Dell Technologies introduceert met zijn krachtigste en veiligste Dell EMC PowerEdge-serverportfolio de volgende stap in dataverwerking. De nieuwe servers van Dell Technologies maken de weg vrij naar een volledig autonome infrastructuur om een nog efficiëntere IT te bieden, Artificiële Intelligentie (AI) te omarmen en een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar IT aan de edge.

Dankzij het bestverkochte serverportfolio ter wereld hebben klanten de slagkracht die nodig is om real-time inzichten te verkrijgen uit data, waar deze ook zijn opgeslagen – van core datacenters tot publieke clouds en edge locaties, en hierop in te spelen. Met 17 nieuwe PowerEdge-servers en geruggensteund door maar liefst 1.100 Amerikaanse octrooien die Dell bezit of heeft aangevraagd, levert deze nieuwe generatie servers de beste prestaties tot nu toe.

“Er worden steeds meer en op meerdere plaatsen data gecreëerd en gebruikt. Voor organisaties is het telkens een uitdaging om daar zo snel en adequaat mogelijk op te reageren”, zegt Jeff Boudreau, voorzitter en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Nu we de toekomst van IT innoveren, is een vergevorderde automatisering een absolute noodzaak, ongeacht waar de infrastructuur zich bevindt. Ons nieuwe PowerEdge-portfolio brengt de prestaties op een hoger niveau waardoor we klanten kunnen helpen om sneller inzicht te krijgen in hun data en hen op weg te zetten naar autonome dataverwerking.”

Autonome dataverwerking helpt klanten om in de toekomst een automatisch geïmplementeerde, automatisch geprovisioneerde en automatisch beheerde infrastructuur te realiseren. Vandaag de dag kunnen PowerEdge-servers en systeembeheer gemiddeld al tot 85% tijdsbesparing opleveren en via automatisering tientallen tussenstappen in het proces elimineren.

Topprestaties helpen bedrijven sneller hun doelen te bereiken

Door de nieuwste (chip)technologieën van AMD en Intel te optimaliseren, leveren de nieuwe PowerEdge-servers de rekenkracht die gebruikers nodig hebben voor hun meest kritieke workloads en toepassingen. Dit zijn enkele voorbeelden van de verbeteringen:

  • PowerEdge R6515, met derde generatie AMD EPYC-processoren, versnelt de gegevensverwerkingscapaciteit tot 60% in Big Data Hadoop-databases, waardoor klanten sneller tot nieuwe inzichten komen.
  • PowerEdge R750, met nieuwe derde generatie Intel Xeon Scalable-processoren, levert tot 43% betere prestaties bij het oplossen van grootschalige parallelle lineaire vergelijkingen en ondersteunt daarmee de meest reken-intensieve workloads.

AI-gebaseerd om de meest data-intensieve workloads aan te pakken

Deze PowerEdge-servers zijn uitgerust met PCIe Gen 4.0 – waarmee de verwerkingsprestaties ten opzichte van de vorige generatie worden verdubbeld – en maximaal zes acceleratoren per server om de meest veeleisende, data-intensieve workloads te ondersteunen. Deze technologieën, in combinatie met de autonome intelligentie van PowerEdge, maken dit het meest AI-enabled PowerEdge-portfolio tot nu toe, waardoor organisaties sneller kunnen anticiperen en inspelen op hun behoeften.

Dit portfolio bevat twee gloednieuwe, voor accelerators geoptimaliseerde servers:

  • De PowerEdge XE8545-server is een krachtpatser voor AI-workloads en voedt de nieuwste HPC Ready Solution for AI and Data Analytics. Hierdoor wordt het eenvoudiger om AI-, analytics- en advanced computing-workloads op één systeem uit te voeren. De PowerEdge XE8545 combineert tot 128 cores van de derde generatie AMD EPYC-processoren, vier NVIDIA A100 GPU’s en een geoptimaliseerd vermogen van NVIDIA’s vGPU-software in een dual socket, 4U rack server.
  • De PowerEdge R750xa-server, gebouwd om de prestaties te versnellen, levert zogenaamde GPU-dense prestaties voor machine learning training, inferencing en AI, waaronder de onlangs aangekondigde NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor VMware vSphere 7 Update 2. De 2U-server met dual socket wordt aangedreven door de derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en ondersteunt maximaal vier dubbele GPU’s en zes enkelvoudige GPU’s.

Robuuste en compacte vormgeving brengen IT tot aan de edge

Het portfolio omvat nu de nieuwe PowerEdge XR11- en XR12-servers met een robuuste behuizing, die gebouwd is om in de meest veeleisende omstandigheden te werken. Die duurzame vormgeving verzekert de prestaties en beveiliging van de PowerEdge. Met een versterkt chassis en een compacte footprint – gekoppeld aan ondersteuning voor meerdere accelerators – zijn de Intel-gestoelde XR11 en XR12 ondiepe rack servers gebouwd om aan de groeiende eisen van edge-based workloads te voldoen.

Ingebouwde beveiliging voor end-to-end bescherming

Bedrijven geven wereldwijd aan dat hun grootste zorg op weg naar digitale transformatie de dataprivacy en cyberbeveiliging is. Het nieuwe PowerEdge-portfolio is gebouwd met een cyberbestendige architectuur en een gerenommeerde Root of Trust, en pakt die ongerustheid aan met een allesomvattende aanpak die ervoor zorgt dat PowerEdge-servers beveiligd zijn vanaf de productie, over de implementatie tot het einde van hun levenscyclus.

Beveiliging begint al vóór de implementatie met de Dell Technologies Secured Component Verification, een uniek aanbod voor servers en een uitbreiding op het Secure Supply Chain-garantieproces van Dell. Met enkele exclusieve Dell-functies, zoals PowerEdge UEFI Secure Boot Customization, kan de opstartbeveiliging beter worden beheerd om aanvallen beter te blokkeren.

Energie-efficiënte koeling, ontworpen met het oog op duurzaamheid

Dell Technologies streeft naar duurzaamheid in alles wat het doet. Energiezuinige producten zijn belangrijk voor het milieu en voor klanten. Daarom zijn de nieuwe servers voorzien van een uniek ontworpen chassis met gekanaliseerde ventilatoren en een aanpasbare koeling. Dit zorgt voor een efficiënter stroomverbruik en verbetert de energie-efficiëntie tot maar liefst 60% ten opzichte van vorige generaties. Gekoppeld aan multi-vector koeling stuurt PowerEdge de luchtstroom automatisch naar het heetste deel van de server voor de best mogelijke koeling. De zogenaamde Direct Liquid Cooling (DLC) die op bepaalde servers beschikbaar is, is voorzien van een eigen lekdetectietechnologie waardoor klanten mogelijke problemen sneller kunnen opsporen en oplossen.

Flexibele manieren om computing te gebruiken

Met Project APEX vindt Dell Technologies de manier hoe klanten IT kunnen aanschaffen en gebruiken, opnieuw uit. Zo kunnen organisaties op geheel nieuwe manieren IT-oplossingen aanschaffen. De Dell Technologies Cloud Console zal de basis vormen voor Project APEX en bedrijven één feilloze ervaring bieden voor het beheer van hun cloud- en as-a-Service-traject.

Via de Dell Tech Cloud Console kunnen klanten zich nu abonneren op computerkracht in private of hybride cloudomgevingen en deze configureren om de infrastructuurcapaciteit beter af te stemmen op hun eigen workloads. In de toekomst zullen bedrijven die setting voor virtuele machines en container-gebaseerde workloads kunnen leveren aan datacenters of aan de edge, allemaal met pay-as-you-go prijzen.

Bovendien is de nieuwe reeks PowerEdge-servers beschikbaar met Flex On Demand waarmee klanten de technologie kunnen aanschaffen die ze nodig hebben, met betalingen die zijn afgestemd op hun werkelijke gebruik.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This